29 листопада 2011
Тексти

Пятрас Вайтєкунас: "Вільна людина схильна робити добро, ніж зло"

Посол Литви в Україні: "Забравши у людей основні свободи, влада отримує необмежені можливості формувати армію зомбі. Чи колишня одна шоста землі одужала від тоталітаризму і вже має імунітет? Чи на схід від нас достатньо робиться, щоб історія не повторилася?"

In Memoriam. Світлана Аллілуєва, донька Сталіна

В американському місті Річленд, штат Вісконсин, на 86-му році життя померла Лана Пітерс, Світлана Аллілуєва, донька Йосипа Сталіна. Людина незвичайної долі, "невозвращенка", авторка 4 книг, зокрема світового бестселера "Двадцять листів до друга". Один із її текстів друкуємо мовою оригіналу.
Коротко

Тернопільські чиновники припинили продаж зошитів зі Сталіним

У Тернополі після втручання управління торгівлі припинено продаж зошитів із зображенням Сталіна.

У Польщі вийшло дослідження про Грушевського - "прогресивного націоналіста"

У Польщі вийшла книга про Михайла Грушевського - "Прогресивний націоналіст: Грушевський і його погляди на Польщу й поляків".

Сталіна в аеропорту "Бориспіль" уже немає (ФОТО)

Подарункова лялька Сталіна зникла із сувенірних магазинів в аеропорту "Бориспіль" після того, як інформація про це з'явилася у ЗМІ.

Анонс: лекція про Володимира Свідзінського "Поет і влада"

30 листопада в рамках лекцій "Політ.ua" у Будинку вчених відбудеться лекція доктора філологічних наук, доцента Київського національного університету ім. Т. Шевченка, професора Елеонори Соловей.

В США померла донька Сталіна (ФОТО)

На 85-му році життя померла дочка радянського лідера Йосипа Сталіна Світлана Аллілуєва, яка втекла з СРСР у 1967-му - спершу в Швейцрію, а потім у США, де мешкала під іменем Лана Пітерс.