30 січня 2012
Тексти

Січневе повстання в Києві: герої чи зрадники?

Тільки під гуркіт гармат "Арсеналу" Центральна Рада спромоглася нарешті 31 січня прийняти "Закон про землю", і лише перед утечею з міста, вже стоячи вдягненими, депутати прийняли закон про 8-годинний робочий день. Пряма загроза сили подіяла на них краще за сотні декларацій.
Коротко

МУЗЕЙ У ПИРОГОВI ОЧОЛИВ ГОЛОВА АСОЦІАЦІЇ РЕСТОРАНІВ

Музей народної архітектури та побуту біля селища Пирогово очолив Дмитро Заруба, який до цього працював заступником голови Державної служби туризму і курортів і був радником міністра культури України.

Київрада не прийняла від Росії пам'ятника Столипіну

Постійна комісія Київради з питань культури та туризму не підтримала пропозицію Міністерства культури РФ прийняти в дар територіальній громаді Києва пам’ятник прем’єр-міністру царської Росії Петру Столипіну.

Британські водолази знайшли шпагу Нельсона

Британські водолази виявили на дні Середземного моря корабель, на якому, ймовірно, містяться особисті речі адмірала Гораціо Нельсона, у тому числі його шпага.

Бориса Олійника висунули на Нобелівську премію

Національна Академія наук України за підписом Бориса Патона висунула Бориса Олійника на здобуття Нобелівської премії 2012 року.

В Могилянці говоритимуть про боротьбу за державу в 1917-18 рр.

2 січня 2012 року в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" о 18 годині відбудеться круглий стіл на тему "Україна 1917 – 1918 років. Боротьба за державу".

Білоруси зняли телесеріал - відповідь "Варшавській битві" Гофмана (ВІДЕО)

На вихідних державна телекомпанія Білорусі розпочала показ серіалу "Талаш" - про боротьбу білоруських партизан проти поляків під час польсько-більшовицької війни 1920-го року. Поляки зображені карикатурними вбивцями.

Анонс: програма круглого столу "Голокост і геноциди"

Всеукраїнська асоціація викладачів історії "Нова Доба" і програма досліджень історії сучасної України ім. Петра Яцика у партнерстві із Всеукраїнським центром дослідження Голокосту "Ткума" анонсують проведення другої частини круглого столу "Пам'ять про війну – проти війни пам’ятей".

Українській "Вікіпедії" - 8 років

30 січня 2012 року виповнюється 8 років з того часу, як була створена перша стаття в україномовному розділі "Вікіпедії".

Картину Гітлера продали за 32 тисячі євро

Пейзаж "Нічне море", намальований Адольфом Гітлером у 1913 році, був проданий з аукціону в Словаччині за 32 тисячі євро.