31 січня 2012
Тексти

1990: перший "Макдональдз" у Радянському Союзі. ВІДЕО

Це відео - репортаж канадської телекомпанії CBC про відкриття першого в СРСР фаст-фуду. Кілометрова черга спраглих заокеанської екзотики стала символом програшу комунізму. Капіталізм переміг не ракетами, а гамбургерами.

Антикомуністичний журнал "ABN Correspondence"

Антибільшовицький Блок Народів був заснований у 1943 році на Волині, де представники 13 націй, які воювали в УПА, домовились спільно боротись з "російським комунізмом". Вони видавали свій англомовний журнал.

Як посадити поруч владу та опозицію. Польський досвід

Через півтора року потому як "Солідарність" отримала доступ до ЗМІ, на перших вільних виборах в Сенат її кандидати стали переможцями в 99 округах зі ста. Відтак уряд з опозиціонерів провів жорсткіші реформи, ніж ті, в підтримці яких поляки відмовили генералу Ярузельському (рос.).
Коротко

"Регіонали" хочуть віддати українські Лаври УПЦ МП

Києво-Печерську Лавру, Почаївську Лавру та Святобогоявленський монастир (у Кременці на Тернопільщині) депутати від Партії регіонів хочуть передати у власність Української православної церкви Московського патріархату.

МУЗЕЙНІ ФОНДИ НЕ ПЕРЕТВОРЯТЬ НА ВАЛЮТНІ РЕЗЕРВИ - МІНКУЛЬТ

Міністерство культури України не передаватиме музейні фонди у золотовалютні резерви НБУ, заявив глава відомства Михайло Кулиняк.

До Книги Пам'яті додали 100 тисяч прізвищ оборонців Севастополя

101.555 прізвищ захисників Севастополя і його уродженців, які загинули в роки війни, поповнили базу даних "Електронної Книги Пам'яті України".

На Закарпатті перейменували вулицю на честь бійця Карпатської Січі

З ініціативи Молодіжного Націоналістичного Конгресу у Чинадієві (Закарпаття) сесія селищної ради перейменувала вулицю Духновича на вулицю Михайла Петричка.

У буклеті про Київ до Євро-2012 забуто історію столиці

До Євро-2012 за бюджетні кошти київська влада підготувала спеціальний буклет п’ятьма мовами, який повинен розказати гостям столиці про Київ. Але в ньому не згадано про найвизначніші історичні пам'ятки.

Анонс: лекція Георгія Касьянова "Ще не вмерла Україна? Рік 21-ий"

В Київському Будинку вчених відбудеться лекція доктора історичних наук, завідувача відділу новітньої історії і політики Інституту історії Україні НАНУ, професора кафедри історії Могилянки, директора освітніх програм фонду "Відродження" Георгія Касьянова.