30 жовтня 2010
Тексти

"Гонений на религию в СССР нет" - интервью митрополита Сергия. 1930 год

Ответы митрополита Сергия (Страгородского) на пресс-конференции с представителями советской печати о положении православной церкви в СССР 15 февраля 1930 г.

1944: таємниця смерті розвідника Миколи Кузнєцова

Чи справді легендарний радянський розвідник загинув під час сутички з українськими партизанами чи вижив? І хто тоді похований на львівському Пагорбі слави - чи не німецький офіцер?
Колонки

Олексій Мазур: «Комсомольськ» на Дніпрі

Дніпропетровськ залишається по-совковому одноманітним, сірим, безликим: "Пройдусь по Карла Либкнехта, сверну на Пролетарскую и на подходе к Ленина я постою в тени". Відкриття ж нової комуністичної пам'ятки - подія, після якої, чесно кажучи, взагалі жити не хочеться.
Коротко

Сакартвело - не Грузія

МЗС Грузії наполягає на використанні щодо цієї країни назви Джорджія. Про це російській газеті "Время новостей" заявив очільник дипломатичного відомства Грігол Вашадзе

Анонс: епістолярій Євгена Чикаленка

3 листопада у книгарні «Є» презентується листування видатного українського громадського діяча та мецената Євгена Чикаленка з Андрієм Ніковським, Сергієм Єфремовим та Володимиром Винниченком. Матеріали збиралися в архівах України та УВАН (США).