31 січня 2011
Тексти

Американський агітпроп часів Другої світової. Частина 2

Підбірка креативних і не дуже плакатів про необхідність боротьби з фашистськими загарбниками на фронті, вдома і в офісі. Здавати металобрухт і смалець, не змінювати роботу, консервувати продукти і економити. "Дамо їм з обох стволів!"

Правда про Оскара Шиндлера

Він був улюбленцем жінок і товаришів по абверу, людиною, яка врятувала життя 1200 євреїв, заслужив звання "Праведник народів світу". Він став героєм "Списку Шиндлера" Спілберга ... Він же був "мерзотником", "хабарником", "зрадником", "шпигуном", "бабієм", "п'яничкою"... (рос.)

Чому і як треба переписувати історію України

Нав'язливу ідею класової боротьби просто перехрестили у національно-визвольну, неначе люди століттями діяли суто з далекоглядною метою "державотворення"... Яким має бути підручник з історії, міркують Яковенко, Грицак, Касьянов, Толочко і Верстюк.
Колонки

Олег Ясинський: Генерал Краснов - кат Піночета

Російське козацтво намагається глорифікувати соратника Піночета Мігеля Краснова-Марченко - нащадка нацистських колаборантів Краснових, засудженого на кількадесят років тюрми за злочини проти людства у Чилі. (рос.)
Коротко

В державну власність повернули палац, де знімалася "Молитва за гетьмана Мазепу"

Генеральна прокуратура України поновила права держави на пам'ятку архітектури національного значення - палац Румянцева-Задунайського, що знаходиться у селі Вишеньки Коропського району Чернігівської області.

Об'єднання українців Росії поки що не ліквідують

Верховний суд Росії призупинив провадження за заявою Міністерства юстиції Росії про ліквідацію Об`єднання українців Росії (ОУР).

У Франківську презентували фотоальбом про бандерівське крило ОУН

30 січня в Івано-Франківську в Народному домі "Просвіта" відбулася презентація книги "ОУН (бандерівці). Фрагменти діяльності та боротьби".