31 жовтня 2011
Тексти

"Проффессоры" на марші. Плагіат із Вікіпедії і дива перекладу з російської

Новітній доробок депутата Верховної Ради Володимира Зубанова налічує аж 800 сторінок. Цей незабобонний пан вирішив брати гроші за користування Вікіпедією, яка має все для історика-початківця...
Коротко

Під Києвом реконструватимуть бої за місто 1943 року

Під Києвом відбудеться VIII-ий Міжнародний військово-історичний фестиваль "Даєш Київ! Рік 1943", присвячений 68-й річниці визволення Києва від нацистів.

КАБМІН ВІДРЕСТАВРУЄ СОФІЮ КИЇВСЬКУ

Уряд включив до затверджених обсягів державного замовлення виконання ремонтно-реставраційних робіт пам’яток архітектурного ансамблю Софійського собору (у тому числі будівлі собору) та благоустрій його території.

Українець, що пережив Голодомор, допомагає голодуючим в Африці

110 тисяч доларів передали українці Канади організації ЮНІСЕФ для закупівлі харчів, питної води і ліків для сомалійців, котрі потерпають від голоду. Серед тих, хто передавав чек, був Степан Горлач, котрий пережив Голодомор 1932-1933 років.

В Лівії викрали і вивезли з країни унікальну колекцію античних монет

Унікальна колекція з приблизно 7 тисяч стародавніх грецьких, римських і візантійських монет, викрадена ще навесні цього року в місті Бенгазі, можливо, була переправлена ​​до Єгипту.

З проекту Генплану Києва вилучено 300 археологічних пам'яток із 360-ти

До Історико-архітектурного опорного плану Києва, який є складовою частиною проекту Генерального плану Києва до 2025 року, не занесено понад 300 археологічних пам'яток із 360 об'єктів.

В Університеті Вашингтона шукають фото окупованого Луцька

Професор Джозеф Пельцман із Університету Вашингтона (США) шукає фотографії міста, в якому він народився - Луцька - часів Другої Світової війни.