1 березня 2013
Тексти

Корюківка. Імена нацистських катів стають відомі

70 років тому нацисти знищили майже 7 тисяч українців у містечку Корюківка на Чернігівщині. Це був найбільший із подібних злочинів гітлерівців проти мирного населення у Європі. Акція була проведена за наказом Байєра Бруно Франца, родом з німецького міста Касселя.

1986: віртуальна 3D-модель міста Прип'ять - до аварії на ЧАЕС

У 2006 році силами учасників форуму pripyat.com було розпочато роботу зі створення тривимірної моделі Прип'яті - міста енергетиків, збудованого у 1970 році для обслуговування Чорнобильської АЕС. Дещо з виконаної роботи її автори представили для "Історичної Правди".
Коротко

СБУ переклала англійською збірник архівних документів

У Києві відбулася презентація англомовної версії книги "Польща та Україна у 30-х – 40-х роках XX століття. Невідомі документи з архівів спеціальних служб" ("Poland and Ukraine in the 30’s-40’s of the XXth Century. Documents from Archives of Secret Services").

З'явився сайт про міжвоєнну жіночу прозу

У січні 2013 року відкрито сайт "Дівчата райського яблука", присвячений жіночій прозі міжвоєнного двадцятиліття (1920-40 рр.).

Музей Блещунова запрошує на зустріч із "Котами Одеси"

Одеський муніципальний музей особистих колекцій імені О.В. Блещунова (Польська, 19) відкрив 1 березня незвичайну виставку графіки.

Майже чверть українців любить Сталіна. Більше третини - ні

37% населення України негативно ставляться до постаті керівника СРСР у 1922-1953 роках Йосипа Сталіна, позитивно ставляться 22% українців, а байдуже –28%. 74% вважають його жорстоким тираном, а 57% не хочуть більше такого керівника, як Сталін.

Музеї Боснії і Герцеговини в небезпеці

Музеї та художні галереї всього світу беруть участь у інформаційно-просвітницькій кампанії на захист музеїв Боснії і Герцеговини, кульмінацією якої стане 4 березня - День солідарності музеїв.

РОСІЯ ВІДЗНАЧАТИМЕ 100-РІЧЧЯ ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ

Відзначення найбільш значущих ювілейних дат в історії Росії буде одним із пріоритетів діяльності Російського історичного товариства і першим із відзначень буде 100-річчя від початку Першої світової війни.