4 березня 2013
Колонки

Микола Козирєв: 60 років без (?) Сталіна

Сучасним нуворишам Сталін теж потрібен - як приклад використання ефективного насильства для досягнення програмних цілей. Насилля замість права. Однак цей приклад не дає Януковичу і його бюрократії шанс на історичну легітимацію влади - для цього як мінімум потрібна історична програма розвитку країни. (рос)
Коротко

У Києві презентують черговий том "Щоденників" Винниченка

Видавництво "Смолоскип" запрошує на презентацію четвертого тому "Щоденника" Володимира Винниченка.

Бахчисарайський музей продемонстрував туристам "Весну гарему"

Перші п'ятнадцять днів березня Бахчисарайський музейно-культурний комплекс проводить для туристів акцію, під час якої гостям пропонується не тільки 50% знижка на відвідування усього комплексу Ханського палацу, а й окрема екскурсійна програма, названа "Весна гарему".

В Ужгороді під побілкою знайшли портрет імператриці Марії Терезії. ФОТО

У приміщенні єпископської резиденції в Ужгороді відновлено унікальну мистецьку пам’ятку, про існуванні якої досі взагалі не було відомо – настінний розпис з ілюзорним бароковим живописом донедавна "приховував" шар побілки.

З Прип'яті зроблять віртуальний музей

Прип'ять хочуть зберегти у віртуальному просторі. Про це Історичній Правді заявив президент МГО "Центр Прип'ять" Олександр Сирота.

ПЕРЕПОХОВАЛИ 231 ЖЕРТВУ КОРЮКІВСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Мешканці села Корюківка, закатовані фашистами на початку березня 1943 року, були урочисто перепоховані у переддень 70-х роковин трагедії.

Віденська Кунсткамера відкрилась після багаторічної реконструкції

Знаменита віденська Кунсткамера, що включає в себе колекцію рідкісних ювелірних виробів та творів декоративно-прикладного мистецтва, яку Габсбурги збирали впродовж XV-XVIII ст., відкрилась в Музеї історії мистецтв після 11 років реконструкції.