1 квітня 2013
Тексти

Я живу в музеї майбутнього

Мені не треба більше ходити у музей, як не треба було в нього ходити Ван Гогу. Але я знаю одну художницю, українку Ольгу Приймак, яка тут живе і малює те, що я щодня бачу. Одного дня це все опиниться в музеї, який розповідатиме комусь про сьогодення, про цей Вавилон, який переплавляється на наших очах у щось досі незвідане.

«Україна для українців» Миколи Міхновського

"Усіх, хто на цілій Україні не за нас, той проти нас. Україна для українців і доки хоч один ворог чужинець лишиться на нашій території, ми не маємо права покласти оружжя." 31 березня 2013 року виповнюється 140 років від дня народження правника, публіциста, засновника самостійницької течії українського руху.

"Історична Правда" на ZIK. Випуск №3. ВІДЕО

Третій випуск телепрограми "Історична Правда з Вахтангом Кіпіані" на каналі ZIK. Досліджуємо - чи насправді ОУН у 1930-х намагалась замінити християнство "політичною релігією"? Феномен українського лікаря Анатолія Кашпіровського - 25 років потому.

Колекція журналів української діаспори

Українці живуть по всьому світу - від Норвегії до Південної Африки і від Чилі до Камчатки. Друкована преса була і залишається одним із вагомих інструментів збереження ідентичності та мови.

Моральна відповідальність Заходу за Голодомор в Україні

Виповнюється 80 років з того часу, коли у західній пресі розпочалася дискусія про наявність масового голоду в СРСР. Суперечка про Голодомор, яка почалася в журналістському середовищі, продовжилася серед політиків.
Коротко

Під час Гуморини відкрили пам'ятник російській поезії

40-а ювілейна першоквітнева Гуморина в Одесі почалася з традиційного відкриття пам'ятника в саду скульптур Літературного музею.

Шекспір ухилявся від податків?

Британський таблоід The Daily Mail підозрює Шекспіра у несплаті податків.

МАСОВО НИЩИТИ ПАМ'ЯТНИКИ В УКРАЇНІ ПОЧАЛИ ЦЬОГО РОКУ

Протягом 2011-2012 років в Україні було пошкоджено або зруйновано 37 об'єктів історико-культурного значення. Водночас, масове пошкодження пам’ятників національним героям розпочалося цього року.

В Україні покажуть фільм про Квітку Цісик

4 квітня телеканал "Інтер" проводить допрем'єрний показ документального фільму "Квітка. Голос у єдиному екземплярі".

Злочинець пробрався в музей, щоб відпиляти бивень у слона

Молодий француз пробрався в ніч з п'ятниці на суботу до паризького Музею природної історії і відпиляв бензопилою бивень слону, що належав королю Людовику XIV.

У центрі Черкас створять музей під скляним куполом

У центрі Черкас у старому аптечному підвалі, виявленому при прокладанні труб на розі вулиці Дашковича та бульвару Шевченка, мерія міста обладнає музей під скляним куполом.

В Мангеймі відкриється найбільший у Німеччині музей воскових фігур

Близько 350 експонатів складає колекція нового німецького музею воскових фігур, який відкриється в травні в Мангеймі. Це найбільше подібне зібрання в Німеччині.