2 квітня 2013
Тексти

Ева Ґрунер-Жарнох: Випробування Харковом

Усі рештки, усі дрібниці були для нас як святині. В ямах ми знаходили навіть протези ніг та штучні очі. Ще більшим шоком були для мене ортопедичні чоботи – такі, як застосовуються при лікуванні хвороби Гейне-Медіна для здеформованих ніг.
Коротко

АНОНС: "Історична правда" на ZIK про Папу-галичанина, Міхновського та Донцова

У вівторок, 2 квітня, о 22:00 – програма "Історична правда з Вахтангом Кіпіані" запропонує увазі глядачів дві теми, напряму пов’язані з історією України.

КОМУНІСТИ ВІДМОВИЛИСЯ ВШАНУВАТИ ЗАГИБЛИХ ВІД ГОЛОДОМОРУ

Верховна Рада України відмовилася включити до порядку денного постанову про вшанування 80-х роковин Голодомору в Україні.

У Волгограді відкрився Музей цікавих наук Ейнштейна

У День сміху в Волгограді відкрився унікальний Музей цікавих наук Ейнштейна. Тут представлені 100 захоплюючих експонатів, які пояснюють суть законів фізики, природних явищ і оптичних ілюзій.

Фотовиставка про В’ячеслава Чорновола відкриється у Києві

Виставка є частиною освітнього проекту «В`ячеслав Чорновіл. Поза ювілейними датами».

АНОНС: Презентація книжки спогадів про Ніну Марченко

У четвер, 4 квітня 2013 року, о 19.00 в нижньому залі Спілки письменників України (вул. Банкова, 2) відбудеться презентація книги спогадів про Ніну Марченко.

Альпіністи рятували музей Лесі Українки від сніжної глиби

Снігова глиба проломила дах музею Лесі Українки в Києві. Під загрозою опинилися автентична архітектура і цінні експонати. Купа снігу впала на музей з даху сусіднього будинку.

У Севастополі відкриють музей якорів

На мисі Кришталевому можна буде подивитися раритетні експонати.

АНОНС: лекція "Навіщо сучасне мистецтво класичному музею"

В рамках паралельної лекційної програми до проекту "Динамічний музей" Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" та Національний художній музей України запрошують на зустріч з Дмітрієм Озєрковим, керівником відділу сучасного мистецтва Державного Ермітажу (Санкт-Петербург, Росія), куратором проекту "Ермітаж 20/21".