3 червня 2011
Тексти

Остання столиця УНР. Петлюрівська репетиція в Кам'янці (ФОТО)

Мушкетери з Кам'янця-Подільського перетворилися на козаків армії УНР. Вони хочуть організувати в місті, яке в 1919-20 роках було столицею України, історичний фестиваль, присвячений добі Директорії.
Колонки

Данута Костура: "В Червоній армії тато носив гвинтівку так, як його навчили в дивізії "Галичина"

Раз напоровся на засаду Армії Крайової. - А, бандеровєц! - і поставили до стінки. От тут-то й придалась татові його наука в школі на уроці Закону Божого під час негоди.
Коротко

Київських реставраторів не викинуть на вулицю - рішення суду

Сьогодні суд виніс вирок за позивом Київського національного музею російського мистецтва до Національного реставраційного центру, що сперечались за приміщення.

В Калуші хочуть відкрити музей, подібний до "Тюрми на Лонцького"

Делегація калуських краєзнавців відвідала Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

Кравчук і Ющенко просять Януковича врятувати Десятинну

Перший і третій президенти сучасної України Леонід Кравчук та Віктор Ющенко закликають четвертого президента Віктора Януковича взяти під особистий контроль ситуацію довкола Десятинної церкви.

ЯНУКОВИЧ ПРОСИТЬ НЕ СПЕКУЛЮВАТИ НА ІСТОРІЇ

Президент України Віктор Янукович вимагає від представників політичних сил країни припинити спекуляції на питаннях історії і мови.

Хати, на які не знайшлися гроші в Кабміну, відреставрують за норвезький грант

У Львові в Музеї народної архітектури і побуту упродовж місяця тривають роботи з реставрації хати с. Мшанець (ХІХ ст.). У роботах беруть участь представники норвезького скансену у Ліллехаммері та працівники львівського музею.

65% українців не схвалюють заборону червоних прапорів

В українському суспільстві переважно негативно сприйняли рішення місцевих рад, щодо заборони використання червоних прапорів з радянською символікою.