3 червня 2013
Тексти

"Галичанин Петрушевич міг стати президентом всієї України"

"У 1921 році уряд Петрушевича запропонував на розгляд Ліги Націй проект "Галицької Республіки" як держави трьох народів - українського, польського та єврейського. Однак на перешкоді стали нафтові суперечки між Великою Британією та Францією..."

Книга про ірландських революціонерів. "Нація, яка не капітулює"

"Бити, бити й бити ворога! Гнати його з Ірландії, визволити з англійського ярма". Для досягнення мети вони використовують як агітацію, так і терор. Не тільки проти військових і представників окупаційної адміністрації, але й тих, хто співпрацює з їхнім ворогом – "опортуністів" і "реалістів".
Колонки

Надія Калачова: Історична дискусія у ЗМІ: будувати ідентичність чи просто писати правду?

На Львівському медіафорумі українські та польські журналісти й редактори дискутували про користь та шкоду медійних дискусій про минуле. Чи треба героїзувати воєнну історію? Чи треба історію "олюднювати"? Чи треба дивитись на історію очима сусідів?
Коротко

Архітектори-науковці підтримали реставрацію Арсеналу

Архітектори-науковці під час V Міжнародної конференції "Проблеми дослідження, збереження та реставрації історичних фортифікацій" дали добро на реставрацію львівського міського Арсеналу.

Консулу, який виправдав депортацію татар, уже знайшли заміну

Міністерство закордонних справ України дало згоду російській стороні про призначення на посаду генерального консула в Сімферополі Вячеслава Свєтлічного.

В інтернеті проводять опитування про ставлення до УПА

Учень 10-го класу київської школи № 163 Євген Воронін, який пише наукову роботу за темою "Діяльність УПА: за чи проти. Історична ретроспектива", звернувся до читачів ІП з проханням узяти участь в інтернет-опитуванні про ставлення до Української повстанської армії.

Онук Сталіна захищає честь діда від російського політика

Онук Йосипа Сталіна Євґєній Джуґашвілі попросив поліцію порушити кримінальну справу про наклеп стосовно політика Лєоніда Гозмана - за відомості, поширені ним в ефірі програми "Поєдинок" телеканалу "Росія 1".

Перфоманс QR-кодів відбудеться в Феодосійському музеї старожитностей

5 червня 2013, о 10.00, в Лапідарному дворику Феодосійського музею старовини (Пр.Айвазовского, 11, м.Феодосія) пройде презентація конкурсу дитячого малюнка, присвяченого 202-річчю Феодосійського музею старовини, під назвою "Музей старожитностей. З минулого в майбутнє".

У ЛУЦЬКУ ПЕРЕЙМЕНОВАНО 27 ВУЛИЦЬ. Кожедуба замість Чкалова, Гонгадзе замість Лазо

З 1 червня вступило в силу рішення Луцької міської ради № 16/6 (2011 року) "Про перейменування вулиць міста Луцька".

Бібліотека Шнеєрсона переїде до Єврейського музею вже у червні

Російська державна бібліотека передає Бібліотеку Шнеєрсона до Єврейського музею і центру толерантності вже у червні. Цю інформацію підтвердив голова департаменту громадських зв'язків Федерації єврейських громад Росії Борух Горін. За його словами, в червні буде передано майже 500 томів.

Міліція розслідує рейдерську атаку на "Київську фортецю"

За зверненням нардепа Олександра Бригинця щодо захоплення приміщення Київської фортеці на вул. Госпітальній, 16 розпочато досудове розслідування.

У Сумах знесуть два пам'ятники Леніну

Депутати Сумської міськради прийняли рішення демонтувати в місті два пам'ятники Леніну.

У Борзні на Чернігівщині відкрили Музей лісу

У місті Борзні на Чернігівщині відкрили Музей лісу, створений працівниками Борзнянського лісового господарства.