3 жовтня 2011
Тексти

"Українсько-єврейська зустріч". Наші історії неповні одна без одної

"Українці більше убили українців, ніж євреїв - хоч вам буде незвично це чути. Голодомор убив більше людей, ніж під час війни загинуло євреїв в Україні. Цей факт підриває ідеологічну лінію багатьох політиків у різних країнах".

«Иван Мазепа и Российская империя. История ‘'предательства''»

20 березня 1639 року під Білою Церквою народився Іван Мазепа. "На противагу існуючим міфам, його гетьманство було прикладом плідної військової, економічної та культурної співпраці України і Росії, а сам гетьман зробив вагомий внесок у формування Російської імперії".

"Пам'ять про Бабин Яр просочується в українське суспільство"

На Україні дотепер немає значного меморіалу Голокосту. Немає суспільної дискусії щодо колабораціонізму як у сусідній Польщі. Що побачив і почув у Києві кореспондент впливової німецької газети "Frankfurter Allgemeine Zeitung"?
Коротко

На Житомирщині вшанували пам'ять євреїв і хочуть меморіал

Сьогодні на Житомирщині у лісі поблизу хутора Довжик вшанували пам'ять розстріляних фашистами в роки війни євреїв.

"Свобода" використaє історію УПА для політичних цілей

Традиційний "Марш УПА", який партія "Свобода" ініціює у Києві 14 жовтня, на свято Покрови цього року матиме соціально-політичний характер.

Для підтримки пам'яток Києва потрібно 2.000.000.000 грн щороку

Для підтримки пам'яток Києва в належному стані, щороку необхідно виділяти понад 2 млрд грн, стало відомо під час презентації Генерального плану до 2025 р., який планується прийняти замість чинного Генерального плану-2020.

У Кам'янці-Подільському трагічно загинув москвич-реконструктор (ФОТО, ВІДЕО)

Під час показових виступів, які проходили в рамках Кам'янець-Подільського фестивалю "Земля героїв", реконструктору з Москви випадково вистрелили шомполом у голову.

Новодворська повісила над столом портрет Бандери

У російської дисидентки і журналістки Валерії Новодворської у московській квартирі висить портрет Степана Бандери.

Українці не повинні відповідати за Бабин Яр - "Свобода"

Українці не повинні брати на себе відповідальність за розстріли євреїв у Бабиному Яру та за єврейські погроми у Львові, зазначив в ефірі "Шустер Live" голова Київської обласної організації партії "Свобода" Андрій Іллєнко.

Київрада дозволить будівництво в центрі, хоч на це є мораторій Київради?

На сесію Київради 06 жовтня 2011 року всупереч рішенню Київради про мораторій на будівництво в історичних зонах вдруге винесене питання про виділення 0,07 га землі під стінами Софії Київської - вул. Золотоворітська, 11 - для будівництва готельного комплексу з паркінгом.

Янукович з Азаровим - церемонія у Бабиному Яру

Президент України Віктор Янукович вшанував пам'ять жертв Бабиного Яру. Глава держави поклав квіти до пам'ятника у Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" у Києві.

Росіянам покажуть "знайомі обличчя" з сучасної історії України

4 жовтня в Національному культурному центрі України в Москві (вул. Арбат, 9) відбудеться відкриття фотовиставки "Україна - Росія: знайомі обличчя".

В'ятрович презентує "Другу польсько-українську війну. 1942-47"

Історик Володимир В'ятрович презентує в Києво-Могилянській академії книгу "Друга польсько-українська війна. 1942-1947" - невідомі документи з архівів радянської та оунівської спецслужб і новий погляд на складні польсько-українські стосунки під час Другої світової війни.