5 лютого 2013
Колонки

Олександр Палій: Античне коріння "шароварщини"

Шаровари були популярним одягом на території України задовго до появи перших тюрків. Та й саме слово "шаровари" – індоіранського, а не тюркського походження. Річ у тім, що досить часто за вплив тюрків на українців помилково приймають вплив скіфів і сарматів.
Коротко

Вищий адмінсуд остаточно визнав воїнів УПА борцями за незалежність

Вищий адміністративний суд 16 січня підтвердив рішення судів нижчих інстанцій, якими визнано законним указ президента Віктора Ющенка про визнання членів ОУН і воїнів УПА учасниками боротьби за незалежність України.

Дніпропетровський історичний музей відреставрують

У 2013 році почнеться підготовка до ремонтних робіт в Дніпропетровському історичному музеї. Про це заявив голова облради Євген Удод. На поточний рік запланована розробка проекту реставрації фасаду та адміністративної будівлі музею.

Путіну вигідний культ Сталіна - Die Zeit

Hавіть через 60 років після своєї смерті Сталін залишається фігурою, що викликає чимало суперечок у російському суспільстві, - пише видання. - І все тому, що керівництво держави і її еліта досі не змогли або не захотіли визначити своє ставлення до минулої історичної епохи.

У Запоріжжі створюється музей пошти

У Запоріжжі триває кропітка робота по створенню музею пошти, аналогів якого в нашій країні ще немає.

МІНІСТРОМ КУЛЬТУРИ СТАВ ГОЛОВНИЙ "РЕГІОНАЛ" КИЄВА

Президент Віктор Янукович своїм указом від 5 лютого призначив Леоніда Новохатька міністром культури України.

У Києві розкажуть про історію метро

У Києві відбудеться лекція про історію київського метрополітену.

Маріупольський музей готується прийняти полотна Куїнджі

Маріупольський музей готується до зустрічі полотен земляка - художника ХІХ століття, Архипа Куїнджі. Як розповіла завідувачка маріупольського Художнього музею Тетяна Булі, полотна пейзажиста везуть в Маріуполь з Бердянського музею.