8 листопада 2010
Тексти

Тарас Чорновіл: "Планка моїм батьком була поставлена настільки високо, що це зашкодило"

"Український вісник" був колосальним явищем. Він весь час був на слуху. І текст, який з'являвся в цьому журналі, навіть якщо це був абсолютно культурологічний матеріал, виходив на рівень "формування політики".
Колонки

Василь Стус: Я захоплений польськими звитяжцями духу і шкодую, що я не поляк

"Після Польщі - так мені здається - вірити в московські ідеали може тільки останній дурень і останній негідник. На жаль, не знаю, яке враження справила Польща на народи СРСР і цілого табору".

Марта Гавришко: На маргінесі наукової дискусії про пам'ять

Примирення можливе виключно завдяки відмові від т.зв. "бухгалтерії втрат" - змагання за кількість жертв у взаємних сутичках, зручного замовчування окремих історичних фактів, вибіркового запам'ятовування і сліпої віри у непомильність національних героїв.
Коротко

Заступник губернатора Львівщини думає, що регіонал Горбаль буде в тюрмі. "На Лонцького"

Перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків не виключає, що його начальник регіонал Василь Горбаль таки відвідає Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Крейсер "Аврору" перетворили з корабля на "баржу, де можна творити що завгодно"

Чиновникам і бізнесменам у Москві та Петербурзі пропонують купити квитки на новорічну вечірку на крейсері "Аврора", який виводиться зі складу ВМФ, заявив "Интерфаксу" член оргкомітету Нахімовських Морських зборів Міхаіл Богданов.

Битва за Київ 1943 року: радянські війська на Хрещатику, німецькі - на околиці (ФОТО)

На вихідних у Києві ходили парадом і стріляли німецькі і радянські війська часів Другої світової війни.

В центрі Києва силоміць захоплюють старовинний будинок

Як повідомили мешканці будинку на Малій Житомирській 12-а, в ці хвилини відбувається спроба силового захоплення старовинної будівлі, йдеться у зверненні громадянської ініціативи "Збережи Старий Київ".

В Канаді вкрали мощі Святого Володимира, привезені з Україні

Канадські поліцейські, які знайшли святиню, хочуть, щоб Хреститель Русі став їхнім небесним покровителем.

Історична суперечка між Росією та Японією за Південні Курили загострюється

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан заявив, що врегулювання територіальної суперечки з Росією щодо приналежності чотирьох островів Курильської гряди буде затяжним і важким процесом, але Японія не має наміру відступати.