9 листопада 2010
Тексти

День народження Української Гельсінської групи. КГБ салютує уламками цегли

9 листопада 1976 року була створена Українська Гельсінська група. 24 з 41 її членів були засуджені. Загалом на страсному рахунку УГГ - понад 550 років неволі. І п'ятеро смертей.

Десятеро сміливих. Всі члени-засновники Української Гельсінської групи

9 листопада 1976 року була створена Українська Гельсінська група. 24 з 41 її членів були засуджені. Загалом на страсному рахунку УГГ - понад 550 років неволі. І п'ятеро смертей.

Книговидання в УРСР. Скільки українською і скільки російською

В інтернеті часто пишуть, що в радянські часи у книжкових магазинах було повно книг українською, але вони не користувались попитом, а зараз занепад. Щоб перевірити це твердження статистично, автор пішов у наукову бібліотеку.

1989: З цих людей почалося падіння Берлінського муру. ВІДЕО

Мешканці соціалістичного Берліну змушують своїх поліцаїв відкрити прохід у Західний Берлін - з КПП на вулиці Борнгольмер почалося падіння Стіни, яка розділяла столицю Німеччини.

Янукович - президент-2004. Знищений номер "Урядового Кур'єру"

До 20-річчя "Урядового Кур'єру" і в подарунок Толстоухову, Табачнику й Порошенку "Історична Правда" публікує скани урядової газети №226 (листопад 2004 року) - про проголошення Віктора Януковича президентом України.
Коротко

Японські комуністи виступили проти політики генсека Сталіна та президента Медведєва

Уряд Японії у вівторок відкинув вимогу Комуністичної партії країни, яка виступила за те, щоб домагатися від Росії передачі всіх Курильських островів.

Табачник теж писатиме диктант з української мови. А Янукович і надалі її "захищатиме"

Міністр освіти хоче "перевірити здобуті у школі навички", а президент переконаний, що мова "й надалі буде надійно захищеною".

СЬОГОДНІ О 16:00 - ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РАДІО-ДИКТАНТ

В День української писемності Національна радіокомпанія України о 16.00 проведе Всеукраїнський диктант національної єдності. Торік взяло участь 12 тисяч людей.

На Верецькому перевалі знайшли масове поховання солдатів Карпатської України

Працівники комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" виявили поховання січовиків Карпатської України, розстріляних у березні 1939 р. на Верецькому перевалі в Карпатах