8 листопада 2012
Тексти

Перша світова - перемога над Наполеоном? Британія готується до 100-річчя

12% британської молоді впевнені, що перемога під Ватерлоо (1815 рік) була під час Першої світової. Тому уряд розпочинає спеціальну програму пам'яті до 100-річчя Великої війни - вартістю 50 млн фунтів стерлінгів.
Коротко

У Судаку і Феодосії будуть створені морські музеї

У Судаку і Феодосії з'являться морські музеї Криму, які будуть працювати як філії Чорноморського центру підводних досліджень.

Роботи з реставрації собору у Новомосковську триватимуть іще 2 роки

У м. Новомосковську (Дніпропетровська обл.) через місяць буде відкрито Присоборну площу Свято-Троїцького собору, що дасть змогу відновити історичні межі дерев'яної пам'ятки архітектури ХVIII століття.

Міронова не стане гендиректором Художнього музею

Генеральним директором Національного художнього музею може бути призначена Марина Скирда або Марія Задорожна.

В Росії пройде фестиваль музеїв "режимних" міст

"Музей міста Z" - під такою назвою в Музеї м.Сєверська з 19 по 23 листопада пройде фестиваль музеїв закритих міст. Захід такого роду відбудеться вперше в Росії.

В'ячеславу Кулінічу запропонували партизанську славу замість Київської фортеці

В. Кулінічу, який був звільнений 17 липня 2012 року з посади директора Київської фортеці, а тепер в судах відстоює незаконність цього звільнення, КМДА запропонувала мирову угоду - визнати наказ про його звільнення не дійсним, якщо він відмовиться від посади директора Київської фортеці.

На Дніпропетровщині знімають фільм про Голодомор

На Дніпропетровщині знімають художній фільм про трагедію Голодомору 1932-1933 років. В основі сюжету — правдива історія з життя тоді ще 7-річної дівчинки, родина якої пережила страшний голод.

УКРАЇНСЬКА ВІКІПЕДІЯ - ПЕРША У СВІТІ ЗА РОСТОМ ПОПУЛЯРНОСТІ

За підсумками жовтня 2012 року українська Вікіпедія вперше подолала рубіж у 60 мільйонів переглянутих за місяць сторінок (62,2 млн.) і за темпами зростання популярності стала першою в світі серед 30 найбільш відвідуваних Вікіпедій (+42% до жовтня 2011).

У Вінниці засудили "чорного археолога". Але не за розкопки

Замостянський районний суд м. Вінниці засудив 40-річного вінничанина до двох років позбавлення волі за заборонене хобі – колекціонування зброї.