8 грудня 2011
Тексти

Спіймати “Борсука”. Арешт Василя Кука. Частина 1

...Тим часом агент “Юрко” натис кнопку пристрою “Тривога”, яким було обладнано сховок. За кілометри від цього місця у райвідділку КГБ засвітилась лампа, сигналізуючи, що пастка закрилася – “Борсук” впіймався. До криївки негайно виїхала озброєна група чекістів.

Омелян Ковч і Еміль Клугман у час людинонелюбства

А може, десь там у німців ще є той документ, коли вони ставлять вимогу Омеляну Ковчу і його родині: не буде священник допомагати євреям – німці йому подарують життя? Невже ті педантичні німці вибірково архівували свої документи? І лише про українського Дем’янюка і не про українського Ковча?
Колонки

Наталія Горбаневська: "Про декого ми дізнаємося після виходу на волю, про більшість - ніколи"

"Поминая, вспоминая, перечитывая Марченко, мы будем верны его памяти...". Ця стаття була написана 25 років тому - 19 грудня 1986 року і вийшла у паризькій газеті "Русская мысль". Прошу вважати її заочним виступом на вечорі пам'яті Анатолія Марченка в московському "Мемориалі".
Коротко

Кравчук вважає, що його внесок у розпад СРСР досі не оцінений

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук вважає, що Біловезька угода про розпад СРСР і через 20 років не оцінена по-справжньому.

Державне радіо розпочинає проект з історії християнства

Національна радіокомпанія України розпочинає спеціальний проект – цикл програм під загальною назвою "Історія Християнської Церкви".

Створено комітет, який святкуватиме ювілеї УПА, Шухевича і Стецька

З метою урочистого відзначення ювілеїв і вшанування учасників національно-визвольної боротьби створено громадський Світовий ювілейний комітет.

Анонс: лекція Романа Шпорлюка про переосмислення концепції історії України

Центр польських і європейських студій НаУКМА запрошує на публічну лекцію професора Романа Шпорлюка (Університет Гарварда).