11 січня 2011
Тексти

15 гріхів Канібалісімуса. Про те, які злочини вчинив Сталін

Соціологічні дослідження показали різке несприйняття ідеї встановлення пам'ятника Сталіну більшістю українців - 56,7% опитуваних негативно ставляться до цієї ініціативи. А ось наш політичний істеблішмент в масі своїй, очевидно, належить до меншості. (рос.)

Небога від Бога

"Все наше життя було невідокремленим від образу Коцюбинського, його творчості, його життя. Я виростала з якимось природним відчуттям всеприсутності Коцюбинського". Попри свою активну культурну й громадську діяльність, Михайлина Хомівна не вважала себе дисиденткою...
Коротко

У Підгорецькому палаці знайшли снаряди і міни Другої світової

На території Підгорецького замку у Львівській області виявили 5 боєприпасів часів Другої світовох війни, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі головного управління МНС у Львівській області.

У Азарова запевняють, що роботу музею УНР буде продовжено

Кабінет міністрів не приймав жодних рішень про ліквідацію київського Музею Української Народної республіки.

Митники не дали вислати у США і Швецію радянські нагороди

Митники виявили незаконне вивезення дев’яти нагород за межі нашої країни, повідомляє прес-центр Державної митної служби України.

Львівська влада видасть свій підручник з історії. Не такий, як у Табачника

Для львівських старшокласників планують видати спеціальний посібник з історії, де були б "правдиві матеріали про історичні події в Україні, а не викривлені Міносвітою".

Держкультспадщини: "замок Барона" на Ярвалу ніхто не збирається зносити

Чиновник Державної служби з питань культурної спадщини, який дозволив знести будинок на Подолі для Хорошковського, запевняє, що нікому не дозволить знести будинок на Ярославовому валу.

РАЗОМ ІЗ НАЦІОНАЛЬНОЮ ПАМ'ЯТТЮ ЯНУКОВИЧ ЛІКВІДУВАВ І МУЗЕЙ УНР

Янукович ліквідував київський Музей Української Народної республіки, повідомляє Центр досліджень визвольного руху.

У Луцьку обмалювали свастиками Бандеру

10 січня невідомі обмалювали свастиками пам'ятний знак лідерові Організації українських націоналістів Степанові Бандері біля РАЦСу в Луцьку.