12 січня 2011
Тексти

Арештована коляда, або Погром 12 січня 1972-го

Того дня у Львові та Києві було заарештовано 19 осіб - учасників різдвяної коляди. Їх залякували розстрілом, тортурами, психлікарнями і завданням шкоди рідним. Декого звинувачували навіть у шпигунстві, використовуючи свідчення громадянина Бельгії...
Колонки

Вахтанг Кіпіані: Анти-Герой Янукович

Отже, тепер більше двадцяти Героїв України, які теж отримали це звання "посмертно", будуть - за логікою донецьких суддів, донецького адвоката і єнакієвського президента - так само "дегероїзовані" вслід за Бандерою?
Коротко

Лукашенкові вже будують пам'ятник за... відродження села

Керівник Брестської області Білорусі Костянтин Сумар запропонував поставити президенту країни Олександру Лукашенко прижиттєвий пам'ятник за життя "за програму відродження села".

На світлу пам'ять Клари Пилипівни...

Сьогодні на Байковому цвинтарі поховали Клару Ґудзик, журналістку газети "День", яка спеціалізувалась на релігійній тематиці. Це була дивовижно чесна і глибока людина. Її всі любили.

Західні облради і далі вшановуватимуть Бандеру-Героя

Голови Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської обласних рад - Олександр Сич, Олег Панькевич та Олексій Кайда - обурені рішенням про визнання недійсним указу президента "Про присвоєння Степану Бандері звання Героя України".

Азаров заново створив Інститут національної пам'яті

Уряд на виконання Указу Президента України Віктора Януковича від 9 грудня 2010 року №1086 утворив Український інститут національної пам'яті як науково-дослідну установу, що перебуває в управлінні Кабінету Міністрів України.

Музей УНР розпечатали і відкрили. Тепер чекають постанови Азарова

Музей Української Народної республіки з сьогоднішнього дня знову працює, повідомили "Історичній Правді" співробітники музею.

Росіяни поклали всю провину за катастрофу під Смоленськом на пілотів

Літак Президента Польщі Леха Качинського 10 квітня 2010 року на військовому аеродромі під Смоленськом розбився через намагання пілотів "сісти будь-що".

Суд у справі Героя Шухевича перенесли

Суд переніс засідання у справі щодо скасування указу президента про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України.

ЯНУКОВИЧУ БАНДЕРА НЕ ГЕРОЙ

Офіційний сайт президента України Віктора Януковича повідомляє - президентський указ його попередника Віктора Ющенка "Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України" скасовано.

Львівська влада вшанує Коновальця й Шашкевича

Львівська обласна рада оголосила 2011 рік роком засновника й керівника Організації українських націоналістів Євгена Коновальця й письменника Маркіяна Шашкевича.

Сталіна підірвали "спецслужби Януковича" - учасник "України без Кучми"

Учасник акції "Україна без Кучми" Микола Ляхович переконаний, що до підриву пам'ятнику Сталіну у Запоріжжі причетні "спецслужби, підпорядковані Януковичу".