12 лютого 2011
Тексти

1988: радянський фрегат атакує американський крейсер під Ялтою

На цьому унікальному відео, знятому одним із пушкарів американського крейсера "Йорктаун", - подія, яка отримала назву "останній інцидент Холодної війни". Сутичка між бойовими кораблями двох супер-держав у спірних територіальних водах Чорного моря.

"О каком, к чёрту, совместном учебнике может идти речь?!"

Олександр Даніель - історик, голова товариства "Меморіал", відомий правозахисник і син дисидентів - Юлія Даніеля та Лариси Богораз. Розмова про те чи потрібний спільний підручник, чому в Росії об'єктивізують терор і історичні теми, на які у двох країнах дивляться по-різному (рос.).
Коротко

"СЛАВУТА" ВІДІЙШЛА В ІСТОРІЮ

Завершився аукціон, який проводили компанія "Авто-консалтинг" та "Укравто". На продаж виставили останню "Славуту", яка зійшла із конвеєру.

Китайські музеї та бібліотеки протягом двох років будуть безкоштовними

Протягом найближчих двох років всі китайські музеї та бібліотеки будуть для відвідувачів безкоштовними, повідомила в п'ятницю газета "Чайна дейлі" з посиланнями на міністерства культури і фінансів країни.

У Азарова обіцяють не знижувати статус Інституту національної пам’яті

Керівництво Кабміну не має наміру знижувати статус Інституту національної пам’яті, заявляють в уряді.

До 20-ї річниці незалежності покажуть архівні документи

До 20-ї річниці незалежності України будуть організовані науково-просвітницькі заходи з історії, а також виставки фото- та архівних документів.