12 вересня 2011
Тексти

"Інтеграція галицьких українців до Польської держави у 1920-1930-ті рр."

Західні українці ідентифікували себе в першу чергу як "тутейші", "місцеві", "католики", "греко-католики", "русини", "руські", "руснаки", "мазури", "подоляки", "латинники" тощо, і тільки в другу чергу як "українці" чи "поляки".

Година папуги

Під такою назвою на українському книжковому ринку вийшла у світ книжка Олександра Зінченка. Прочитав її сам, а тепер Вас заохочую. Мова у ній йде про один невеликий, але значущий воєнний сюжет – сюжет, який досі виринає у міжнародних стосунках, особливо після минулорічної катастрофи літака польського президента. Тобто про Катинь.
Коротко

20 років українсько-польських стосунків - лекція посла Польщі

22 вересня о 18.00 відбудеться Інауґураційна лекція Надзвичайного і Повноважного посла Республіки Польща в Україні доктора Генрика Литвина.

Меценат пам'ятника Катерині ІІ в Одесі проти музеєфікації фаворитів

З скандально відомого пам'ятника "Засновникам Одеси" планують зняти чотири скульптури фаворитів Імператриці, які є оригіналами.

АНОНС: ПРЕЗЕНТАЦІЯ "БІБЛІОТЕКИ ІСТОРИЧНОЇ ПРАВДИ" У ЛЬВОВІ

Редакція "Історичної правди", Посольство Республіки Польща, видавництво "Дух і Літера", а також Центр досліджень визвольного руху запрошують Вас на презентацію книжки журналіста, історика, постійного автора "Історичної правди" Олександра Зінченка

На Львівщині відкрили обеліск солдатам Першої світової (ФОТО)

Біля села Керниця (Городоцький район Львівщини) за участю консулів Австрії та Угорщини в Україні, іноземних гостей з Австрії, Польщі та Канади було відкрито обеліск на солдатському цвинтарі Першої світової війни.

Закарпатські депутати відмовилися виконувати гімн Угорщини

Депутати Береговської райради Закарпатської області відмовилися від виконання державного гімну Угорщини перед початком сесійних засідань.

Вандали знищили назви вимерлих сіл біля Музею Голодомору (ФОТО)

Частина меморіальних табличок із назвами сіл, вимерлих під час Голодомору, знищена невідомими вандалами.

ЯНУКОВИЧ НАКАЗАВ ЗАБРАТИ "ТЮРМУ НА ЛОНЦЬКОГО" У СБУ

Президент Віктор Янукович дав доручення передати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" до сфери управління Міністерства культури України.