14 березня 2013
Тексти

Музей усіх націй. Екскурсія в Nationalmuseet у Копенгагені. ФОТО

Власне, Національний музей не має нічого, що відгонило б "національним наративом". Або радше, він презентує національну історію і культуру поряд із чужими, і тим ставить національне на один щабель зі світовим. А національне він пояснює, а не уславлює.

Володимир Кедровський - "головний самостійник Херсонщини"

Під час Другої світової війни в однострої полковника Армії УНР Кедровський об’їхав цілу низку університетів Америки з антинацистськими виступами, засуджуючи окупацію України німцями та росіянами...

"Історична Правда" на ZIK. Випуск №1. ВІДЕО

Перший випуск телепрограми "Історична Правда з Вахтангом Кіпіані" на каналі ZIK. У цьому випуску - таємниці останніх днів Шухевича, офіційна відповідь ФСБ і відео психіатричної експертизи радянського дисидента генерала Григоренка.
Коротко

Азіров розчарований тим, що ЗМІ не написали про Вернадського

Прем'єр-міністр України Микола Азаров розчарований недостатнім висвітленням у ЗМІ такої знаменної дати, як 150-річчя з дня народження відомого академіка Володимира Вернадського.

У КИЄВІ ГОВОРИТИМУТЬ ПРО УКРАЇНСЬКЕ ІСТОРИЧНЕ КІНО

У київському Будинку кіно відбудеться круглий стіл "Українська історія: від роману до фільму".

Стару електростанцію перероблять в музей архітектури за € 100 млн

Паризьке бюро Atelier Zundel Cristea (AZC) нещодавно виграло конкурс проектів перетворення лондонської електростанції Баттерсі на музей архітектури.

У День театру одеситам безкоштовно покажуть музей Оперного

27 березня, в Міжнародний день театру, відбудуться три безкоштовні екскурсії по музею і будівлі Одеського національного академічного театру опери та балету.

Музей Бродського з'явиться в Архангельській області

Губернатор Архангельської області, Ігор Орлов, заявив, що на території регіону незабаром з'явиться музей, присвячений видатному поету, нобелівському лауреату Йосипу Бродському.

У Здолбунові після Бандери розбили меморіал радянському партизану. ФОТО

У місті Здолбунів (Рівненська область) біля відділку залізничної міліції на Привокзальній площі невідомими особами було розбито лице на пам’ятнику Миколі Приходьку – радянському партизану, Герою Радянського Союзу, уродженцю Здолбунова.

СУД ДОЗВОЛИВ БУДУВАТИ У ГОСТИНОМУ ДВОРІ

Окружний адмінсуд Києва не скасував постанову Кабміну, якою будівлю Гостиного двору була виключена зі списку пам'ятників архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави.