13 березня 2013
Тексти

Битва під Харковом. Як місто уперше визволили від нацистів

Бої під Харковом носили характер сучасної маневрової війни, тому цю битву так люблять історики різних країн. У лютому 1943 року Червона армія відбила місто у німців, щоб у березні його знову втратити. Для вермахту ця битва стала останньою операцією у стилі бліцкригу.
Коротко

У Києві говоритимуть про ранньомодерного гуманіста Оріховського

У квітні цього року в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка відбудеться круглий стіл, присвячений 500-річчю від дня народження Станіслава Оріховського.

В американському містечку відкриється Музей Олександра Солженіцина

Містечко Кевендіш в штаті Вермонт (США), відоме тим, що тут, після позбавлення радянського громадянства, протягом 17 років проживав Олександр Солженіцин, хоче відкрити у себе постійно діючу експозицію, присвячену своєму найзнаменитішому громадянину, російському письменникові і лауреату Нобелівської премії.

В Енергодарі відкрили музей військової техніки

В м. Енергодар Запорізької області з ініціативи Запорізької АЕС на цьому тижні відкрився музей військової техніки під відкритим небом.

Музей Петра Першого в Голландії відкрився після реставрації

Експозиція всі 300 років утримується в ідеальному стані, але інженерні споруди давно вимагали поновлення. Капітального ремонту тут не було з часів царя Ніколая. Нинішню реставрацію повністю фінансував російський бізнес, підприємці витратили майже мільйон євро. Тепер будиночок поважного віку стоїть на новому фундаменті.