14 вересня 2011
Коротко

ТАБАЧНИК ВВАЖАЄ, ЩО "МАЛОРОСІЯ" - НІЖНА НАЗВА УКРАЇНИ

Міністр освіти Дмитро Табачник не вважає слово "Малоросія" приниженням для України - навпаки, наполягає на його пестливому значенні.

Презентація спогадів про Соловки

У рамках 18-го Форуму видавців у Львові відбудеться презентація книги Семена Підгайного "Українська інтелігенція на Соловках. Недостріляні".

У США вперше опубліковано інтерв'ю з дружиною Кеннеді

В США вперше опубліковано інтерв'ю вдови американського президента Джона Кеннеді Жаклін, яке вона дала через чотири місяці після його загибелі.

У "Тюрмі на Лонцького" бояться, що уряд забере в них приміщення

Під час передачі музею "Тюрма на Лонцького" від СБУ до Мінкульту меморіал можуть позбавити майна і кадрів. Колектив запевняє, що "Львів цього не допустить, бо "На Лонцького" - місце пам'яті для тисяч західноукраїнських родин".

Вечір, присвячений Стусу, Тихому, Литвину, Марченку

Київський Будинок вчителя запрошує на літературно-мистецький вечір "Осінній зорепад: світло Стуса, Тихого, Литвина, Марченка".

За 20 років на Прикарпатті згоріло 19 дерев'яних храмів

У Івано-Франківській області протягом останніх 20 років через порушення правил експлуатації електрообладнання згоріло 19 дерев'яних церков.

З нагоди візиту Кирила у Луганську заборонили український прапор

Луганський міськвиконком заборонив проводити 14 та 15 вересня будь-які акції, окрім тих, що пов'язані з приїздом до міста глави РПЦ Кирила.

Нові книги про визвольний рух на Форумі видавців у Львові (ФОТО)

ЦДВР представляє нове бачення польсько-українських стосунків у Другій світовій війні у книзі В.В'ятровича "Друга польсько-українська війна. 1942–1947"; таємниці українського минулого з архівів КГБ у проект "Історія з грифом "Секретно"; ілюстровану історію повстанської армії "УПА.Історія нескорених".