15 вересня 2011
Тексти

Історичні книжки і заходи на Форумі видавців (ОНОВЛЕНО)

"Історична Правда" представляє розклад презентацій та інших цікавих подій, пов'язаних з історією та історичною літературою. Інформація по всім дням Книжкового форуму - від сьогодні до неділі.

УПА проти нацистів. Бій під Загоровим

Проти чоти з 44-х повстанців було кинуто роту німецької жандармерії, роту донських козаків і роту поліції - всього близько 400 осіб. Увечері до німців прибуло підкріплення - десять легких танків. Три німецькі літаки розпочали бомбардування монастиря.
Коротко

TVi покаже фільм "Золотий вересень" про приєднання Галичини до УРСР

У суботу, 17 вересня о 17.00 Валентина Руденко у програмі "UA. doc" представить документальний фільм "Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941" режисера Тараса Химича.

У Рівному демонтували лайтбокси з рекламним Леніним (ФОТО)

Учора, 14 вересня, у Рівному демонтували всю рекламу із зображенням Володимира Леніна.

Лекція "Нелояльність українців у 1917-41 роках"

Проект "Вечірній Лікнеп" запрошує на чергову історичну зустріч у клуб "Петрович" (Київ, вул Ярославська, буд 5/2).

Онука Івана Франка заборгувала 32 тисячі за надану замість музею квартиру

Онука Івана Франка Дарія Тарасівна Франко звернулася до голови постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця з проханням допомогти у її скрутному становищі.

Під Києвом реконструюють бої в укріпрайоні 1941-го

"18" вересня 2011 року, з нагоди 70-річчя оборони Києва громадською організацією "Київський Клуб "Червона зірка" та історико-патріотичним клубом "Пошук" буде проведено військово-історичний захід "Київський укріплений район - КиУР-1941" біля ДОТу №205 в селі Юрівка Києво-Святошинського району Київської області.