15 червня 2011
Тексти

Іван Миколайчук. Невідомі ФОТО життя і смерті

Шевченківською премією Івана Миколайчука нагородили посмертно, а звання народного Іван так і не отримав. Правда, він і без того був ним.

Як зробити супер-музей із "Десятинки". Досвід Кракова і Парижа

Лувр міг би собі дозволити не витрачати стільки праці на музеєфікацію сірого середньовічного каміння і глиняних полумисків. Але саме тут відкривалося коріння самої французької цивілізації.

1984: Дідусь Панас розповідає казочку про їжачка. Без "х..ні"

Вважається, що саме він вперше матюкнувся у прямому ефірі українського телебачення. При цьому не існує жодного доказу, що фраза "Отака х...ня, малята!" справді звучала.
Коротко

Петро Ющенко хоче на державному рівні вшанувати князівські шлюби

На одному з останніх засідань ВР депутат від НУНС Петро Ющенко вніс одразу кілька проектів постанов про відзначення ювілеїв історичних осіб.

ДО 22 ЧЕРВНЯ ГОТУЄТЬСЯ НОВА ХВИЛЯ ПОЛІТИЗАЦІЇ ІСТОРІЇ? (фото)

На цих вихідних у центрі Донецька біля пам'ятника Визволителям пройшов перший мітинг-реквієм за участю більше 700 осіб, приурочений до річниці Великої вітчизняної війни.

На Сумщині відірвали голову Леніну (ФОТО)

У райцентрі Лебедин Сумської області невідомі відрізали голову пам'ятникові лідеру більшовицької партії Росії Володимиру Леніну.

Міжнародна спільнота пам'яткознавців стурбована ситуацією з Десятинною

Український національний комітет Міжнародної ради з питань пам'яток і визначних місць (ICOMOS) підготував заяву щодо відбудови Десятинної церкви у м. Києві.