15 грудня 2011
Тексти

Останній бій останнього командира УПА. Василь Кук. Частина 2

"...При виїздах Кука в Ленінград в 1965 році і в Москву в 1969-му відзначено, що він поводив себе підозріло, застосовував різні хитрощі... В обох випадках йому вдавалося втекти від зовнішнього спостереження і безконтрольно повертатися до Києва..."
Колонки

Марк Крамер: Польсько-Ярузельська війна. До 30-річчя введення військового стану

30 років тому по всій Польщі було введено військовий стан. Це стало поворотним моментом в історії як Польщі, так і "холодної війни". Рух "Солідарність" не зміг покінчити з комунізмом самотужки, якби не допомога... Михайла Горбачова.
Коротко

Все XX сторіччя український народ і влада були розділені - Сверстюк

Громадський діяч, колишній дисидент і політв'язень Євген Сверстюк заявив, що в Україні, на відміну від Європи, у ХХ столітті народ і влада не формували єдину державу, а були постійно розділені.

У Києві з'явилися вулиці Русової і Ващенка

Київрада на сесії 15 грудня назвала дві вулиці в Дарницькому районі на честь українських педагогів Софії Русової та Григорія Ващенка.

ЗБИРАЮТЬ КОШТИ НА ПАМ'ЯТНИК БОРЦЮ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ЗЕЛЕНОГО КЛИНУ

У Києві планують встановити пам’ятник на могилі Юрія Глушка-Мови, який похований на Лук’янівському цвинтарі. Він увійшов в історію як голова Українського Далекосхідного Секретаріату та борець за незалежність Зеленого Клину.