14 грудня 2011
Тексти

Дашкевич і Ісаєвич. Два історики в одному Львові

Інтелектуальний простір Львова десятиріччями визначали дві постаті, чиї інтелектуальна рівновеликість, ерудованість та винятковість в українському контексті не могли не перетворитися на конкуренцію. Обидвох – Дашкевича і Ісаєвича – звали Ярославами.
Коротко

У четвер відбудеться вечір пам'яті Михайлини Коцюбинської

15 грудня (четвер), о 18:30 у київському Будинку Вчителя (вул. Володимирська, 57) відбудеться вечір пам’яті Михайлини Коцюбинської.

Анонс: заходи до 125-річчя отамана Зеленого

У суботу, 17 грудня 2011 р., о 16.00 у Культурно-мистецькому центрі Києво-Могилянської академії (Київ, вул. Іллінська, 9) розпочнеться вечір пам’яті командира Дніпровської повстанської дивізії отамана Зеленого (Данила Терпила).

УПА БОРОЛАСЯ ЗА ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ - КЛИЧКО

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вважає, що крапку в питанні визнання ветеранів Української повстанської армії поставить історія.

Польща очікує, що РФ таки реабілітує розстріляних у Катині

У Варшаві очікують, що Росія реабілітує жертв Катинської трагедії і передасть польській стороні решту документів слідства у цій справі.

Син Хрущова: "Встановлення пам'ятника Сталіну - ознака демократії"

Встановлення погруддя Сталіна в Запоріжжі свідчить про те, що в Україні панує демократія. Тоді як у Росії подібний пам'ятник вимагав би санкції самого Путіна. А взагалі у відродженні сталінізму Росія пішла далеко вперед, і її вже не наздогнати.

Закарпаття просить державного відзначення 75-річчя Карпатської України

Депутати Закарпатської обласної ради ухвалили звернення до президента України та Верховної Ради з проханням відзначити 75-річчя Карпатської України на загальнодержавному рівні.