16 січня 2013
Колонки

Володимир Середа: Депортовані з Польщі українці про спільне примирення. ЗАЯВА

Важко говорити про взаємне прощення з тими у Польщі, хто вперто називає українське націоналістичне підпілля бандами, а взаємну братовбивчу польсько-українську боротьбу у 1940-х роках вважає вчиненим українцями геноцидом.
Коротко

Вірмени звинуватили Британський музей в історичній помилці

Форум вірменських асоціацій Європи висловив протест Британському музею в зв'язку з поданням вірменських культурних цінностей в залі "Стародавня Туреччина" (галерея "Raymond and Beverly Sackler", зал № 54).

"ІСТОРИЧНА ПРАВДА" ШУКАЄ ФОТО "ЛАНЦЮГА ЄДНАННЯ" 1990 РОКУ

Редакція "Історичної Правди" шукає фотографії акції, організованої Рухом у січні 1990 року, коли на честь Дня Злуки УНР і ЗУНР від Києва до Львова у живий ланцюг встало кількасот тисяч людей.

У Києві презентують книгу спогадів дисидента Миколи Плахотнюка

Видавництво "Смолоскип" запрошує на презентацію книги спогадів "Коловорот" правозахисника й дисидента Миколи Плахотнюка.

Профільний комітет ВР не схвалив "приватизацію Почаївської лаври"

Комітет ВРУ з питань культури і духовності не погодив законопроект, яким з переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, мали виключити споруди Почаївської лаври.

У Севастополі створюють музей морозива

У Севастополі створюється перший в Україні музей морозива, повідомив директор дитячого еко-містечка "Лукомор'я", Микола Помогалов. У музеї будуть представлені рецепти прохолодного десерту зі всього світу.

Колекціонер мріє створити музей радянського мистецтва

Ідея відкрити музей радянського мистецтва належить колекціонерові і підприємцю Андрію Філатову. Він є творцем єдиного в Росії арт-фонду, чиї цілі та функції полягають у пошуку та купівлі вивезених за кордон творів мистецтва радянського періоду.