16 травня 2012
Тексти

"Міфи Другої світової війни". Без виправдання і засудження

Автор не розповідає зайвий раз про героїчну боротьбу українців проти нацистів у складі польської армії, його, як справжнього поціновувала історичної альтернативи, цікавлять ті, хто воював на боці Німеччини.
Коротко

У Музеї козацтва на Хортиці зірвало дах. ФОТО

Несподіваний смерч зніс 47-тонне залізне покриття на даху Музею запорізького козацтва на острові Хортиця.

НА ЛІТАКУ З КАЧИНСЬКИМ МОГЛА БУТИ БОМБА - СЛІДЧА КОМІСІЯ

Причиною катастрофи під Смоленськом, в результаті якої загинув польський президент Лех Качинський і ряд високопоставлених чиновників, стали два вибухи під час заходу літака Ту-154 на посадку.

В Музеї історії відкривається виставка про давнє самоврядування

25 травня 2012 року о 13.00 у Національному музеї історії України (Володимирська, 2) урочисто відкриється виставка "Реліквії старого київського самоврядування".

У "Тюрмі на Лонцького" відбудеться Ніч Музеїв. РОЗКЛАД

У п’ятницю під час "Ночі музеїв" один із найвідвідуваніших музейних закладів Львова відчинить свої двері перед відвідувачами в неробочий час від 18:00 до 24:00 і покаже місця, які зазвичай зачинені для екскурсантів.

У Києві презентують книгу про закарпатців, які втікали до СРСР

В Українському домі відбудеться презентація книги "Закарпатські втікачі в СРСР: через табори ГУЛАГу і Бузулук до рідних Карпат. 1939-1949. Архівні документи і матеріали".

Симоненко каже, що депортація кримських татар - це благо

Лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що депортація кримських татар була вчинена радянською владою для їхнього порятунку.