17 травня 2012
Тексти

Постанова про депортацію татар і перетворення Криму на область. ДОКУМЕНТИ

"...Расчеты за перевозки спецпоселенцев произвести по тарифу перевозок заключенных. Преобразовать Крымскую АССР в область на территории РСФСР..."

Українська ідентичність у радянському футболі. Лекція Манфреда Целлера

"Так, я москаль, але я львівський москаль, і ми ідемо бити московських москалів". Масова культура футболу об’єднала етнічних росіян, євреїв та українців. Суперництво з Москвою грало велику роль і в інших районах Української РСР.
Коротко

Кулиняк не знає, де поділися музейні картини з Кабміну

Міністр культури і туризму Михайло Кулиняк заявляє, що він не знає про місцезнаходження оригіналів картин знаменитого художника Миколи Глущенка, зниклих із Кабміну.

У Музей Булгакова передано унікальну колекцію листів і фото

Спільними зусиллями співробітників музею Михайла Булгакова і одного з українських банків музею повернуто унікальний архів булгаковських листів і фотографій з автографами, що належав сестрі письменника Надії Булгакової та її доньці Олені Земській.

У Могилянці відкривають для доступу архів Омеляна Пріцака

В Києво-Могилянській академії відкриють доступ до дослідження архівної колекції Омеляна Пріцака.

Парламентарі Канади хочуть дізнатися більше про "справу істориків"

Сьогодні представники Постійного комітету з питань закордонних справ та міжнародного розвитку Канади зустрінуться з істориком Русланом Забілим, якого СБУ звинувачує в розголошенні державної таємниці при написанні історичних праць про УПА та історію репресій.