18 січня 2013
Тексти

Історії для домашнього вжитку. Знову і знову

Україну переконують, що вона приречена на вибір між двома Т: Табачником і Тягнибоком. За такою логікою, будь-яка критика текстів В’ятровича неминуче робить з її автора прихильника "Русского единства", а будь-яка критика радянського міфу "Великої Вітчизняної" нібито можлива тільки з бандерівської перспективи.
Коротко

Північне море викинуло сало з британського транспорту Другої світової

До берега приморського заповідника на східному узбережжі Шотландії прибилися величезні шматки тваринного сала.

Ермітаж готовий передати Церкві 50 часток святих мощей

Директор Ермітажу приготував для Церкви список з 50 мощей, які музейники готові передати в храми і монастирі, але священики вимагають передати разом із частками і дорогоцінні мощехранительниці.

УПЦ МП пропонує домовлятися про музеєфікацію Десятинної

У прес-службі УПЦ МП заявили, що відродження Десятинної церкви – це справа держави, церкви та науковців.

У Черкасах відкопали підвал аптечного складу

У центрі Черкас знайшли підвал від колишнього аптечного складу. Його площа становить понад 15 кв. м.

У музей Криму передали надгробну плиту рабина

Республіканський комітет АРК з охорони культурної спадщини передав Центральному музею Тавриди надгробну плиту рабина Ісаака бен Рувена Нотовича.

Філарет написав Вселенському патріарху про автокефалію УПЦ КП

Голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет вважає розгляд Всеправославним собором питання автокефалії УПЦ КП без участі її представників невиправданим.

У Чечні відкрився музей журналістики

У Будинку друку Грозного відбулося відкриття музею журналістики. У ньому виставлені старовинні чечено-інгушські і чеченські газети та журнали, а також зразки техніки, портрети загиблих при виконанні обов'язків журналістів.

Італійський музей показав російські ікони

У Російському центрі науки і культури в Римі тиждень тривала виставка російських ікон "Образи святої Русі". На ній представлено понад 50 творів з Музею російських ікон імені Ф.Бігацці міста Пізи.