20 січня 2013
Тексти

Денні Кей: Українець, який розсмішив усю Америку

Денні Кей - один iз найвидатніших американських комедіантів, власник двох почесних Оскарів та трьох зірок на Алеї слави. кінокритики доcі називають його фільми серед найкращих, а глядачі – найсмішніших. Він народився у родині емігрантів із Катеринослава у 1913 році, і звали його Давидом Камінським.

"Сергія бракує менi, нам…". Друзі журналіста Набоки згадують

Вiн помер на 48-му роцi життя, на "журналістському посту". Сталося це під час відрядження до "його" тюрми у Вінниці, куди Сергій поїхав, щоб розповісти про умови ув’язнення вже нинішніх зеків.
Колонки

Ольга Герасим'юк: Неприручений. Десять років тому зупинилося серце Сергія Набоки

Він був антисистемним бунтарем, політв'язнем, поетом, трохи політиком, але завжди самоіронічним чоловіком, який назавжди залишився в пам'яті тих, хто його знав. Відомого журналіста згадує його однокурсниця і, згодом, колега.
Коротко

В Росії хочуть запровадити національність "Козаки"

На 26 січня в Ростові заплановано проведення козачого мітингу. Керівництво військового козачого товариства "Всевелике військо Донське" (ВКО ВВД) дистанціювалося від організаторів заходу.

В Тернополі проголосили рік засновника міста

Згідно з розпорядженням міського голови Тернополя Сергія Надала, 2013-ий рік в обласному центрі проголошений роком Яна Тарновського — коронного гетьмана, воєводи, письменника і військового теоретика.

В Японії помер чемпіон сумо з українським корінням. ФОТО

19 січня в Японії на 73-му році життя помер легендарний борець сумо Тайхо Кокі (Кокі Ная, Іван Боришко) - син репресованих українця і японки. Його родина впала жертвою геополітичних обставин, але Тайхо-Іван спромігся стати одним із найкращих спортсменів.

ТАБАЧНИК ЛІКВІДУВАВ ВІДДІЛ РЕСТАВРАЦІЇ СТАРОДРУКІВ У ЛЬВОВІ

У науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка ліквідували відділ реставрації стародруків.

Помер екс-голова "Всеукраїнського братства ОУН-УПА"

У суботу на 89-му році життя помер колишній голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Михайло Зеленчук.