18 квітня 2011
Тексти

Як Шкляреві премію в Холодному Яру вручали

На місці загибелі головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака письменник Василь Шкляр отримав Народну Шевченківську премію за свою книгу про повстанців "Чорний Ворон". Фоторепортаж з місця подій.

Микола Кульчинський: "В "зоні", як ніде, проявлявся російський шовінізм"

Радянський дисидент, нардеп Микола Кульчинський розповідає про методи допитів у КГБ, оптимальну тактику поведінки політичного обвинуваченого, радянську тюрму, русифікацію Сходу України і як кільком "неформальним" організаціям удалося розвалити СРСР.
Коротко

Що дали Гагаріну за політ: шість пар трусів і чотирикімнатна квартира

50 років тому вийшло секретне розпорядження Ради Міністрів СРСР "Про подарунки Ю. Гагаріну". Першому космонавту видали все - від автомашини "Волга" до шовкової нижньої білизни. Братам і сестрі документ передбачав "виділити по 1000 карбованців".

ВИДАВНИЦТВО "ДНІПРО" ВИГАНЯЮТЬ НА ВУЛИЦЮ

19 квітня 2011 року, о 10:00 Державне спеціалізоване видавництво Художньої літератури "Дніпро" виженуть із займаного ним протягом 65 років приміщення на вул. Володимирській, 42.

На Полтавщині завалили пам’ятник Леніну

У ніч на 18 квітня у селищі Шишаки Полтавської області на площі поблизу райдержадміністрації невідомі особи звалили з постаменту пам’ятник Леніну.