19 квітня 2011
Тексти

2011: Доній у ролі Петлюри

Трейлер до фільму "Українська революція". В образі Симона Петлюри, який у Києві 1917-18 рр. командує загоном донбаських гайдамаків, знявся нардеп Олесь Доній - сам колишній революціонер. Історична реконструкція - коні, зброя, піротехніка та інші видовищні красоти.
Колонки

Борис Соколов: Якщо забрати Бандеру, вийде, що Путін має рацію

В національно-культурному відношенні Україна стане єдиною тоді, коли на Сході визнають героями Бандеру з Шухевичем, а на Заході - радянських полководців-українців Ватутіна та Малиновського. Має змінитися ще не одне покоління українців (рос.).
Коротко

РАДА УСЛІД ЗА ДУМОЮ ПРОТИ ПОРІВНЯННЯ СРСР ІЗ ТРЕТІМ РЕЙХОМ

Верховна Рада вважає аморальними спроби покласти на Радянський Союз однакову з нацистською Німеччиною відповідальність за розв'язання Другої світової війни.

Львівські депутати вшанували в Майданеку пам'ять убитого нацистами священника

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич і деякі депутати облради взяли участь у заходах із вшанування пам'яті блаженного священномученика Омеляна Ковча, що відбулися на території концтабору Майданек (Республіка Польща).

Польські можновладці не тиснули на пілотів злощасного Ту-154 - прокуратура

Зібрані на сьогодні органами прокуратури Польщі матеріали не підтверджують версію російських слідчих про тиск високопосадовців на екіпаж урядового літака Ту-154, який розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

У Могилянці видають відоме дослідження "Геноциди Сталіна". Приїде автор

У видавничому домі "Києво-Могилянська академія" вийде друком праця відомого історика Нормана Наймарка "Геноциди Сталіна". Книга вийде у травні, тоді ж запланований візит професора Нормана Наймарка до України.

Суд не проти, щоб "Русское единство" носило Львовом прапор СРСР

Львівський окружний адміністративний суд відмовився розглядати позов партії "Фронт змін" щодо заборони проведення 9 травня пішої ходи організаціями "Русское единство" і "Родина", які хочуть пронести центром Львова 15-метровий червоний прапор.

Львівська влада хоче пам'ятник пивоварам

У центрі Львова встановлять відлитий у бронзі пам'ятний знак львівським броварям.