19 вересня 2012
Коротко

В Росії хочуть звільнити музеї від сплати ПДВ при купівлі експонатів за кордоном

Російські музеї зможуть зменшити свої витрати при ввезенні культурних цінностей з-за кордону. Вже з наступного року їх пропонується позбавити від необхідності платити при цьому податок на додану вартість (ПДВ).

На спільному кладовищі перепоховали бійців СС "Галичина". ФОТО

Останки тринадцятьох воїнів дивізії військ СС "Галичина"
перепоховали на меморіальному кладовищі коло села Червоне. Це кладовище є спільним для всіх солдатів, які загинули в боях під Бродами в 1944-му - червоноармійців, вермахту і дивізійників.

Відтепер у Трипілля можна потрапити віртуально

Не залишаючи комп'ютер, відтепер можна відвідати історико-археологічний музей "Прадавня Аратта - Україна", який знаходиться в селі Трипілля, поблизу якого більше ста років тому київський краєзнавець В. Хвойка відкрив трипільську археологічну культуру.

У Київ приїде русинський історик Павло Маґочій

21 вересня о 17.00 у Будинку вчених НАНУ відбудеться зустріч із канадсько-американським науковцем, очільником кафедри українознавчих студій у Торонтському університеті, професором Павлом-Робертом Маґочієм.

Реконструкцію історичного музею в Харкові зупинено через вибух. ФОТО

У харківському Історичному музеї припинені роботи по спорудженню нової прибудови. Роботи довелося припинити через вибух по вулиці Слинько, 2б, куди були перекинуті майстри з музею. У прибудові має розміститися Музей сучасного мистецтва.

НА ПОШТОВУ ПЛОЩУ НЕ ПУСКАЮТЬ АРХЕОЛОГІВ. Фото

Київських археологів не пускають на територію Поштової площі, яка розкопується внаслідок реконструкції.

У Львові відбудеться міжнародна конференція про акцію "Вісла"

29 вересня 2012 року у Львові відбудеться міжнародна науково-практична конференція "Акція "Вісла" - завершальний етап депортації українців Польщі. Історична спадщина і суспільна свідомість".