18 вересня 2012
Коротко

Сьогодні виповнюється 65 років ЦРУ

Сьогодні виповнилося 65 років Центральному розвідувальному управлінню США - відомству, яка стало відомим за своє втручання у численні історичні події XX сторіччя.

Закарпатські рятувальники подарували собі на свято музей

У день свого професійного свята – Дня рятівника в Територіальному управлінні МНС у Закарпатській області було відкрито музей-виставку пожежно-рятувальної справи Закарпаття.

Google запустив сайт про історію кібернетики і комп'ютерів в Україні

Компанія Google спільно з Фондом історії та розвитку комп'ютерної науки і техніки створили проект "Інформаційні технології в Україні: історії та особистості" - про те, як народжувалися перші ЕОМ в Україні і які люди їх створювали.

У Гданську говорили про спільну європейську пам'ять Другої світової

У Гданську відбулася міжнародна конференція "Пам'ять Європи. Перший симпозіум європейських організацій, які займаються дослідженням історії XX століття".

Остання "четвірка" поїде не на дорогу, а в музей. ФОТО

На Іжевському автомобільному заводі з конвейєра зійшла остання "четвірка" - "Жигулі" ВАЗ 2104. Рішенням колективу її буде відправлено в музей заводу.

АРХІВ ОУН(б) ВИКЛАЛИ В ІНТЕРНЕТ

З'явився ще один історичний інтернет-ресурс - сайт Архіву ОУН в Українській інформаційній службі (УІС) в Лондоні. Сайт зроблено сімома європейськими мовами, відвідувачі можуть ознайомитись з документами УПА, ОУН, здійснити віртуальну мандрівку лондонським музеєм Бандери тощо.

Один із петербурзьких музеїв змінить прописку

Центральний військово-морський музей з Василівського острова в Санкт-Петербурзі переїде на площу Праці в Крюківські казарми.