20 березня 2013
Тексти

Ганс Мартін Хінц: "Музей - це інструмент примирення суспільства"

"Потрапляєш у щойно оновлений і розширений Національний музей Китаю - і у відділі сучасної історії бачиш новесеньку, добре обладнану експозицію. Але ця композиція представляє одностороннє бачення історії, а саме – марксистську точку зору..."

"Історична Правда" на ZIK. Випуск №2. ВІДЕО

Другий випуск телепрограми "Історична Правда з Вахтангом Кіпіані" на каналі ZIK. У цьому випуску - створення Карпатської України у березні 1939-го і роль галичан у цьому, живий голос Василя Стуса, перші і останні вибори союзного парламенту у 1989 р. тощо.
Коротко

СТВОРЮЮТЬ ВІРТУАЛЬНИЙ МУЗЕЙ АМОСОВА. фото, відео

В рамках року Миколи Амосова, оголошеного ООН, група ентузіастів збирає документальні свідчення про великого українського лікаря. Шукають його колишніх пацієнтів, колег, речі, пов'язані з легендарним хірургом. Хочуть зробити фільм і музей.

Музей історії Києва просить придумати йому логотип

Музей історії міста Києва продовжує конкурс з визначення нового логотипу з 15 березня до 15 червня 2013 року. Як повідомили в прес-службі КМДА, це пов'язано з тим, що в музей надійшла недостатня кількість пропозицій і з проханням художників-дизайнерів, які працюють над виготовленням фірмового знака.

Акунін зав'язав із детективами і розпочав писати "Історію Росії"

Відомий російський письменник, автор історичних детективів Борис Акунін (справжнє прізвище Григорій Чхартішвілі) завершує писати детективи, а візьметься за історію.

Помер дисидент, член УГГ Петро Розумний

В Івано-Франківську після тривалої хвороби помер вчитель, колишній член Української Гельсінкської Групи Петро Розумний. Висловлюємо співчуття близьким і побратимам цієї чесної і патріотичної людини. Хай рідна земля буде йому легкою!..

Музей тюльпанів відкриється в Стамбулі

У Стамбулі, у часи Османської імперії відомому як "місто тюльпанів", відкриється музей, присвячений цим квітам.

Швейцарський Музей ґудзиків відкривається знову

У швейцарському кантоні Фрібур (Fribourg) відкривається сезонний Музей ґудзиків. Він почне роботу 30 березня в селі Естевенан (Estévenens, 30 кілометрів на північний схід від Лозанни).

На річницю Карпатської України в Ужгороді напали на угорських туристів

В Ужгороді розгоряється скандал із нападами на угорських туристів, в тому числі й на дітей - Закарпаття не пам'ятає таких випадків. Ситуація обговорюється на рівні керівництва області України і уряду Угорщини. Напади відбулися у дві історичні річниці, які співпали в один день - українську 1939-го та угорську 1848-го.

"Свободу" знову підставили провокаційними листівками. ФОТО

В Києві розклеїли листівки з гайдамацькими закликами з поем Шевченка за підписом партії "ВО "Свобода".