21 лютого 2012
Тексти

Петро Григоренко - радянський генерал, який став дисидентом

Це був геніальний здогад: поставити український національний інтерес на міжнародну основу, у контекст протиборства демократичного Заходу з тоталітарним Сходом. Усього за 15 років Україна стала вільною.
Коротко

Завтра в Музеї жертв Голодомору вшанують Джеймса Мейса

22 лютого 2012 року о 14:30 у приміщенні зали пам’яті Національного музею "Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні" відбудеться культурно-освітній захід "Джеймс Мейс — серце, віддане Україні".

У Херсоні легалізували пам'ятну дошку на честь українського руху

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Херсонської міської ради було ухвалено рішення про встановлення меморіальної дошки товариству "Українська Хата" (вул. Суворова, 34).

Мінкульт хоче змінити керівництво всіх заповідників

Міністр культури Михайло Кулиняк заявляє про намір змінити наглядові ради всіх національних заповідників.

УКРАЇНСЬКА "ВІКІПЕДІЯ" - НА 13-му МІСЦІ ЗА КІЛЬКІСТЮ СТАТЕЙ

Волонтери-редактори українського мовного розділу Вікіпедії у День рідної мови випередили каталонську вікі, вийшовши на 13 місце за кількістю статей серед усіх 284 мовних розділів світової онлайн-енциклопедії.

Презентують "Вибрані твори" Стуса

Видавництво “Смолоскип” запрошує до Будинку вчителя на презентацію книги “Василь Стус. Вибрані твори”, що з'явились у серії “Шістдесятники”.

Студентам читатимуть спецкурс про тактику УПА

Студентам Українського Католицького університету прочитають спеціальний навчальний курс про особливості повстанської війни. Як каже його автор, історик Руслан Забілий, курс буде цікавий для студентів, адже тактику УПА вивчають навіть у американській армії.

ФБР вважала Чарлі Чапліна "головним комуністом Голлівуду"

Влада США підозрювала актора Чарлі Чапліна в "комуністичному минулому" і зверталася до британських спецслужб із проханням зібрати на актора компромат з метою позбавлення його права перебування в США.

Азаров виділив мільйон на пам'ятник жертвам Голодомору в США

Кабінет Міністрів України планує виділити 1,13 млн гривень на створення пам'ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні. І 15 тисяч гривень на підтримку українських шкіл за кордоном.