20 лютого 2012
Тексти

"Історії істориків". Олюднені розповіді про науковців XX століття

Справжнім "незораним полем" сучасної історичної науки залишається дослідження української радянської історіографії, а особливо – вивчення біографій українських радянських істориків. Портнов нарешті спробував заповнити цю лакуну.
Коротко

Німецький історик розкаже про "фашиста" Бандеру, ОУН і УПА

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, Німецька служба академічних обмінів та посольство ФРН в Україні запрошують на черговий захід в межах циклу лекцій з історії України – публічну лекцію Ґжеґожа Россолінського-Лібе.

Французи визначили день пам'яті всіх загиблих. Комуністи проти

Французький парламент прийняв закон про день пам'яті всіх загиблих за Францію.

Табачник уже передумав скорочувати курс історії в школі

Мiнiстр освiти i науки, молодi та спорту України Дмитро Табачник запевняє, що мiнiстерство не планує скорочувати кількість годин уроків історії в середній школі.

У Києві презентують книгу "Ми не є українофілами" (ФОТО)

У Києво-Могилянській академії презентують книгу "Ми не є українофілами" - збірку праць польських політичних мислителів XIX-XX сторіччя про Україну та українців.

У Києві до 23 лютого покажуть бронетехніку Другої світової

26 лютого 2012 року під Києвом відбудеться II-й міжнародний військово-історичний фестиваль "На броні Перемоги".

На Кіровоградщині вшанують селян, які чинили опір більшовикам

28 квітня в селі Соснівка Олександрівського району Кіровоградської області відбудеться урочисте відкриття пам’ятника хліборобам Соснівки, Девятки, Скаржинки і Тирнавки, які загинули улітку 1920 року від шабель червоного ескадрону.

Музей "Український Дім" хочуть перетворити на ресторан

Музейний заклад "Український дім" хочуть перетворити в ресторан - відповідний проект перебудови, надбудови і добудови пам’ятки культурної спадщини розглядався на секції містобудівної ради Києва.

ТАБАЧНИК ХОЧЕ СКОРОТИТИ ВИВЧЕННЯ ІСТОРІЇ У ШКОЛІ

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив про хибність інформації, нібито Міносвіти має намір виключити зі шкільної програми для 5-9 класів шкіл курс "Історія України" шляхом об'єднання його з курсом "Всесвітня історія".

У Харкові відкривається виставка про Леся Курбаса

Виставка "Лесь Курбас – розстріляний геній українського театру" працюватиме з 24 лютого до 16 березня в Харківському літературному музеї.