21 червня 2013
Тексти

Геноцидні ігри

Загиблий під Смоленськом керівник польського Інституту національної пам’яті Януш Куртика казав: "Шухевич ніколи не буде героєм для поляків, але я розумію, чому він є героєм для українців. Щодо певних сторінок нашого минулого нам слід домовитися не домовлятися".

Історія у політиці. Навіщо польським депутатам "геноцид" на Волині?

Жорсткі заяви польських парламентарів стосовно волинських подій мають виключно внутрішній підтекст. Таким чином менша частина урядової коаліції - партія PSL - намагається посилити свої електоральні позиції на тлі падіння рейтингу прем'єра Туска.
Колонки

Анна Олещенко: Простити німців і не дякувати Сталіну

Ніхто не виправдовує нацистів. Але якщо ви ставите знак рівності між нацистським політичним режимом і всіма німцями за національністю, то ви дуже неправі. Це те саме, якби за злочини більшовицького режиму проти українців звинуватити всіх росіян. Слабо?
Коротко

КАРПАТСЬКІ ЦЕРКВИ СТАЛИ СПАДЩИНОЮ ЮНЕСКО. Фото

Унікальні дерев'яні церкви Карпат було внесено до списку Cвітової спадщини ЮНЕСКО. Експерти ООН залишили за святинями оригінальну назву – tserkva.

У США відкрився найбільший музей Сальвадора Далі

В Америці відкрили музей, який вважається найбільшим зібранням робіт Далі за межами Іспанії.

У Росії відкриється музей корабельних аварій

У Кронштадті може з'явитися перший у Росії музей корабельних аварій. Експозиція музею складатиметься з піднятих зі дна Фінської затоки судів, затонулих в різні історичні періоди.

Будинок-музей Цвєтаєвої відкрився після реставрації

У підмосковному Королеві (Болшево) відкрився меморіальний будинок-музей Марини Цвєтаєвої, що знаходився на ремонті близько року.