20 червня 2013
Коротко

Посол США святкував перемогу козацької зброї під Очаковом. ФОТО

В Очакові (Миколаївщина) козаки з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей разом із послом США в Україні відсвяткували перемогу української зброї у Лиманській битві 1788 року. Тоді проти османського флоту бився і засновник ВМФ США.

У Польщі відкрито пам'ятник жертвам Волинської трагедії. ФОТО

У містечку Ґромнік Тарнувського повіту Малопольського воєводства Польщі відкрито пам'ятник "жертвам Волинської різанини". На ньому зображена карта українських земель, які в 1920-39 рр. входили до складу польської держави. Монумент розташовано біля школи.

СЕНАТ ПОЛЬЩІ НАТЯКНУВ НА "ГЕНОЦИД" У ВОЛИНСЬКІЙ ТРАГЕДІЇ

Сенат (верхня палата парламенту) Польщі ухвалив заяву з приводу 70-річчя Волинської трагедії, в якій події 1943-го року названі "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

На Закарпатті для туристів відкрили піонерську школу-музей

На Закарпатті туристам пропонують подорож у часі. Для цього там відкрили інтерактивну школу-музей. Він працює в приміщенні, збудованому наприкінці дев'ятнадцятого століття.

Карл Маркс потрапив у список Спадщини ЮНЕСКО. ФОТО

ЮНЕСКО доповнила список "Пам'яті світу" рукописами "Капіталу" і "Маніфесту комуністичної партії" Карла Маркса. До цього реєстру вносять пам'ятки світової документальної спадщини - і тепер Німеччина представлена там 17 документами.

Музей гомеопатії відкрився у Римі

У Римі відкрився перший в Італії і другий в Європі (після Штутгарта) Музей гомеопатії. Він створений з ініціативи засновника Італійської академії гомеопатії професора Антоніо Негро, який помер три роки тому.

У Львові вшанують в'язнів, розстріляних НКВД у 1941 році

Hа спомин про численні жертви розстрілів НКВД у тюрмах Західної України в червні 1941 року в "Тюрмі на Лонцького" (Львів) відбудеться музично-драматичне дійство "Ніч без світанку".

Музей "Мистецтво віяла" відкриється в Петербурзі. ФОТО

Унікальну колекцію віял зможуть подивитися всі охочі у музеї, який повністю присвячений цьому аксесуару і в четвер відкрився в Петербурзі.