22 грудня 2010
Тексти

Петро Сагайдачний - руський батько козацької України

Завдяки гетьману в суспільстві утвердилася концепція руського народу як третього (рівноправного із польським і литовським) народу Речі Посполитої: "Народ наш руський до польського народу прилучився як рівний до рівного, як вільний до вільного".
Колонки

Андрій Бондар: Війна переможця

Після нещодавнього піар-прориву російського прем'єра на українському фронті в душах моїх співвітчизників народилася багата гамма почуттів, яка коливалася між справедливою злобою та неприхованою образою.
Коротко

У Януковича хочуть повернення скіфського золота з США

Колекція скіфського золота, вивезена в США за домовленістю з попередньою українською владою для проведення виставки, повинна бути повернена на батьківщину якомога швидше.

АНОНС АКЦІЇ: НЕ ДАМО ВИКИНУТИ МУЗЕЇ З ЛАВРИ!

Завтра у Печерські Лаврі відбудеться акція солідарності з науковцями музейних установ Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Янукович закликав розібратися з нелегальними колекціями

Президент Віктор Янукович вимагає активізувати боротьбу з "чорною археологією".

Жінками, які осквернили Вічний вогонь, зайнялася міліція

Слідчий відділ Печерського райуправління міліції порушив кримінальну справу за статтею "Хуліганство" проти 32-річної жінки, яка брала участь у смаженні яєчні на Вічному вогні

Табачник Путіну: Внесок України в перемогу над нацизмом - беззаперечний

Міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник відзначає, що внесок кожного із союзників антигітлерівської коаліції в перемогу над фашизмом у Другій Світовій війні абсолютно беззаперечний.

Янукович погрожує суворим покаранням за маніпуляції з культурною спадщиною

Крім того, президент вважає за необхідне закріпити на законодавчому рівні охоронний статус територій, що знаходяться у списку світової спадщини ЮНЕСКО та їхніх буферних зон.

Патона просять захистити Києво-Печерський заповідник від його директора

"Аналогічно до подій початку 1930-х років погромницька активність нового керівництва спрямована на ліквідацію музеїв шляхом їхнього виселення на вулицю та винищення наукової складової самого Заповідника".