22 серпня 2013
Тексти

Акт проголошення Незалежності. Як це було. ФОТО

Як Україна стала незалежною демократичною державою. Архівні фотографії.
Колонки

Богдан Червак: Чи є сучасна Україна правонаступницею УНР?

Настав час зробити те, на що очікувала делегація УНР, коли складала повноваження: схвалити закон щодо правонаступництва з УНР. Не менш важливе питання – доля державних символів УНР, які були передані Кравчуку. Їх немає у музеях і непомітно на заходах. Тоді де вони?
Коротко

Більшість українців не святкує 24 серпня

Майже половина українців сприймають День Незалежності як додатковий вихідний день.

У Єгипті був розгромлений знаменитий музей

У Єгипті під час збройних конфліктів був розгромлений один з найбільших музеїв держави - ​​Малаві. Він знаходиться поряд з Каїром, там зберігали сотні історичних реліквій. Тепер від більшості з них залишилися тільки уламки.

ТРЕТИНА ПОЛЯКІВ ГОТОВА ЗАБУТИ ІСТОРИЧНІ ОБРАЗИ НА УКРАЇНЦІВ - соціологія

Більшість поляків (64%) вірить у можливість знайти спільну мову між поляками та українцями. 19% опитаних вважають, що повне порозуміння між обома народами - неможливе. 17% не знають, що відповісти.

Виходить друком "Мальована історія України". ФОТО

Письменники Брати Капранови видають книжку під назвою "Мальована історія Незалежності України".

Розбиту дошку на честь Жукова в Києві так і не відремонтували

Пам'ятна дошка маршалу Радянського Союзу Георгію Жукову, встановлена на початку вулиці Жукова, пошкоджена і жодних робіт із її відновлення не проводиться.

У Берліні побудують новий музей мистецтва XX століття

У Берліні поряд з Потсдамською площею побудують окремий музей для мистецтва XX століття. Будівництво нового музею обійдеться місту в 130 мільйонів євро і може бути завершено у 2022 році за умови, що роботи почнуться в 2014-му. Будівлю планують побудувати позаду Нової національної галереї.

АНОНС: лекція "Українське питання в Російській імперії"

Книгарня "Є" та видавництво "Laurus" запрошують на відкриту дискусію "Українське питання в Російській імперії", що відбудеться 23 серпня.

Найближчими тижнями туристам в Петербурзі подивитись буде нічого

Державний музей-заповідник "Петергоф" змінить режим роботи 4 та 5 вересня у зв'язку з проведенням зустрічі глав держав і урядів країн "Групи двадцяти".