22 листопада 2010
Тексти

2003: революція троянд у Грузії

"Диктатор" Шеварднадзе, який сперечається на вулиці з демонстрантами, "визволитель" Саакашвілі, якого демонстранти водять вулицями, маленькі поліцейські без спецобладунків, як у нашого "Барсу".

Помаранчева революція. Фото з сімейних архівів. Ч.2

Ми отримали 300 з гаком листів із фотографіями листопаду і грудня 2004 року. Це тисячі фоток. Спасибі й тому читачеві, хто підказав інтернет-архів фотографій Помаранчевої революції на сайті президента України.
Коротко

У Дніпропетровську працює виставка про репресованих православних священників

З 15 500 засуджених жителів Дніпропетровської області в архіві виявлено 133 імені священнослужителів, які були репресовані у період з 1927 по 1952 рр, повідомляє УПЦ-МП.

У США вшанували жертв Голодомору. Молитва у соборі Св.Патрика і заява американського РНБО

"Сьогодні ми відзначаємо 77-мі роковини трагічних подій Голодомору, коли мільйони невинних українців загинули в результаті цілеспрямованої політики Йосипа Сталіна".

Греко-католики запрошують на вебінар про стосунки Шептицького і нацистів

Тему веб-конференції називають контраверсійною: "Митрополит Андрей Шептицький в часи німецької окупації. Між толерантністю і опором".

Колектив музею-заповідника "Переяслав" оголосив війну новому директору

Колектив Переяславського історико-етнографічного заповідника написав відкритого листа і звернувся до Януковича, Азарова, Литвина і громадськості: руйнуються колекції, зникають експонати.