22 листопада 2011
Тексти

Як влада впливала на вибори у 2004 році? Спогади активістів

"...Політизована людина в українській глибинці завжди вважалася трохи хворою на голову. Але втрапити в суд - означає привернути до себе увагу, чого люди, в тому числі і задіяні у виборчому процесі - панічно бояться..."
Коротко

Влада не виділяє коштів на утримання пам'яток Києва

Головне управління охорони культурної спадщини КМДА потребує і просить виділити у 2012 році на охорону пам’яток 35 млн грн. Київська влада не передбачила жодної копійки.

Як вшановуватимуть пам'ять жертв Голодомору (РОЗКЛАД)

Мистецькі та громадські діячі закликали українців пам'ятати про злочин геноциду та 26 листопада прийти до Національного меморіалу жертв Голодомору і запалити свічку пам'яті на вікнах своїх домівок.

За відрізану голову Сталіна хочуть дати три роки

Прокуратура зажадала засудити представників організації "Тризуб", які обезголовили запорізький пам'ятник Йосипу Сталіну, на термін від 2 до 3 років умовно.

СУД ЗАБОРОНИВ БУДУВАТИ БІЛЯ СОФІЇ КИЇВСЬКОЇ

Окружний адміністративний суд Києва за позовом мешканців активістів виніс ухвалу зупинити будь-які будівельні роботи на Гончара 17-23, що відбувається через дорогу від паркану біля собору Святої Софії у Києві.

Україна не відмовляється від радянського майна - МЗС

Україна пропонує Росії відновити переговори про розподіл закордонної власності СРСР.

Померла вдова президента Франції Міттерана

Удова покійного президента Франсуа Міттерана Даніель Міттеран померла в ніч на вівторок у віці 87 років.

На Хортиці знайшли меча - свідка останнього бою Святослава Хороброго (ФОТО)

В Національному заповіднику "Хортиця" представили меч X сторіччя, який може належати комусь із дружинників князя Святослава.

Голодомор порятував сьогоднішню Україну від кровопролиття - італійський історик

"Обрання Голодомору в якості центральної події в історії України зіграло свою роль у мирному характері сучасної історії України", – сказав італійський історик та економіст Андреа Ґраціозі.