21 листопада 2011
Тексти

Піар від КГБ. Як спецслужба взялася за "зв'язки з громадськістю"

"...Заходи справляють різний ефект впливу на масову свідомість. Наприклад, громадська думка Львівської області не сприймає аргументів офіційної пропаганди, а значно більше довіряє спогадам колишніх учасників бандоунівського підпілля..."

Вождь і євреї. "Тайная политика Сталина. Власть и антисемитизм"

"Сильно чувствуется влияние немцев… Распоясались всякого рода националисты, порой с партийным билетом в кармане… Свирепствует невиданный в нашей советской действительности антисемитизм. Слово "жид" или "бей жидов" со всей сочностью раздаётся на улицах столицы Украины…".
Коротко

Міліція каже, що в посольстві Росії збрехали

Міліція заперечує пошкодження меморіальної дошки Петра Столипіна в Києві.

Мер Запоріжжя: "У нас немає претензій до Сталіна"

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін сказав, що зміна проекту будинку обкому КПУ, внаслідок якої пам'ятник Сталіну потрапив всередину приміщення, є цілком законною.

Анонс: виставка українських афіш 1920-30-их років

B рамках Всеукраїнського триєнале графічного дизайну "Брама дизайну-2011" Фонд сприяння розвитку мистецтв запрошує відвідати виставку "Українська складальна афіша 20-30-х років ХХ століття".

Встановленого Міхалковим гіпсового Столипіна порубали шаблею

У ніч на понеділок невідомі "осквернили барельєф" Петра Столипіна, що знаходиться у будівлі колишньої клініки Маковського на вулиці Гончара.

У Львові розкидають старовинні книги по вулиці (ВІДЕО)

Із храму святих Петра і Павла (Костел єзуїтів), що у центрі Львова, вивозяться книги із фондів бібліотеки ім. Стефаника, які зберігалися там 65 років - при цьому вантажники поводяться зі старовинними фоліантами абияк, часто псуючи їх.

У ВАРШАВІ І ТБІЛІСІ ВСТАНОВИЛИ ПАМ'ЯТНИКИ РЕЙГАНУ (фото, відео)

У столицях Польщі і Грузії поставлено пам'ятники Рональду Рейгану - президенту США, який доклався до розвалу СРСР і ліквідації соціалістичного табору у Європі.

Для підтримки пам'яті про Голодомор випущено картку VISA Holodomor (ФОТО)

Українська Національна Федеральна Кредитна Спілка (УНФКС) оголосила про випуск фінансового продукту на підтримку заходів із висвітлення та вшанування пам’яті про жертв Голодомору 1932-1933 років.

У Самборі відкрили пам'ятник Бандері (ФОТО)

20 листопада у м. Самборі, що на Львівщині, урочисто відкрито пам’ятник провідникові ОУН Степанові Бандері.

У Гарварді готують атлас про Голодомор

До 80-ї річниці Голодомору в Україні 1932-1933 років в Гарвардському університеті підготують спеціальний атлас, який дозволить продемонструвати масштаби трагедії на картах.

Анонс: "Вечірній Лікнеп" про революційні 1920-ті

Проект "Вечірній лікнеп" запрошує на чергову історичну зустріч, присвячену революційним подіям 1910-20-их років.

Як українська влада вшановуватиме жертв Голодомору

26 листопада 2011 року в Україні, у День пам'яті жертв голодоморів, на території Меморіалу пам'яті жертв голодоморів у місті Києві за участю керівництва держави, членів уряду, інших офіційних осіб, громадськості пройдуть жалобні заходи.

Збирають кошти на придбання техніки для музею в Холодному Яру

Громадське об’єднання "Українська альтернатива" оголосило акцію зі збору коштів на придбання компʼютерної техніки краєзнавчому музею у селі Медведівка Черкаської області (Холодний Яр).

У Львові показали 1933 рік в одній хвилині (ФОТО)

У Львові провели флешмоб з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 рр - він називався "1933 рік в одній хвилині" і відбувся навпроти Львівського національного університету імені Франка.

У Києві вшанували воїнів Другого Зимового походу (ФОТО)

З нагоди 90-ліття подій під Базаром Київська міська організація Спілки Української Молоді в Україні провела ряд заходів, що були спрямовані на поширення інформації про “Листопадовий рейд” 1921 року серед мешканців столиці.

"Голодомор - випробування зброї масового знищення" - предстоятель УГКЦ

Весь цивілізований світ досі очікує на достеменне вивчення Голодомору і розвінчання міфів про геноцид українців у 1932-33 роках, заявив під душпастирського візиту до Нью-Йорку глава УГКЦ Святослав.