22 листопада 2013
Тексти

Олександра Радченко — репресована за пам'ять

Учителька з Харківщини вела щоденники про Голодомор. За це радянська влада її посадила, а щоденники конфіскувала. Вони збереглися в архіві СБУ. "...Через 20 років діти не повірять, що такими жорстокими методами будували соціалізм..."

Майдан-2004: згадаймо, як це було. Тексти, ФОТО, ВІДЕО

Люди вийшли на вулицю не за власний матеріальний інтерес, а з міркувань гідності - їм було образливо, що влада насміхається з їхнього вибору і думає, що його легко можна проігнорувати. Фото, відео, документи, спогади, статті...
Коротко

60-річчя приєднання Криму до України відзначили книгою про УНР

Презентацією книги про кримську проблему в діяльності УНР розпочато відзначення 60-річчя входження Криму до складу України.

Депутати заважають Музею Шевченка реформуватися - заява. ОНОВЛЕНО

Комітет ВР з питань культури і духовності, очолюваний В'ячеславом Кириленком, ставиться до колективу столичного музею Шевченка неконструктивно та заважає йому готуватися до 200-річчя Кобзаря.

У ХАРКОВІ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ ПЛОЩУ РОЗИ ЛЮКСЕМБУРГ

Харківська міськрада перейменувала площу Рози Люксмебург. Тепер вона називатиметься Павлівською - як і до 1919 року.

Ватикан відкрив Катакомби Прісцилли після реставрації

У Римі відкрилися після реставрації Катакомби Прісцилли, які слугували між другим і п'ятим століттями нашої ери місцем поховання християн.

У Болгарії створюють музей балканської форелі

Перший музей балканської форелі - найпопулярнішої риби у Болгарії - буде створено у живописному селі Тріград.

Українці ФРН просять Меркель визнати Голодомор геноцидом

У зв'язки з 80-річчям Голодомору 1932-1933 років "Центральна Спілка Українців в Німеччині" звернулась до канцлера Анжели Меркель і до президента ФРН Йоахіма Гаука з відкритим листом-закликом засудити Голодомор та визнати його актом геноциду.

Українські ЗМІ – експонати музею Новин в Вашингтоні

Майже два з половиною мільйони відвідувачів за п’ять років. Стільки зібрав єдиній у світі музей новин – ньюзіум. Серед експонатів - українські новини. Переважно негативні.