23 січня 2012
Тексти

"Київ під ворожими окупаціями". Спогади мера 1942-1943 рр.

Не без зловтіхи Леонтій Форостівський пише, що "москаль" Постишев і "українець" Затонський за невинну кров "з Божої ласки, заслужену кару вже понесли, згинувши від руки НКВД". Німці ж не просто пограбували Київ, а влаштували "тотальний морд".
Колонки

Павло Гай-Нижник: Як влада збирається виховувати у нас патріотизм

Хто жив за брежнєвських часів розквіту передового соціалізму, матиме змогу пригадати не такі вже далекі радянсько-партійні п’ятирічні плани, в тому числі й щодо патріотичного виховання населення. На цей нафталін планується витратити 40 мільйонів.
Коротко

Збирають гроші на перший в Україні пам'ятник пластунам

В рамках масштабного відзначення цієї історичної дати, у квітні 2012 року заплановано в Івано-Франківську відкрити перший в Україні пам'ятник "Пластунам, що не зламали своїх присяг".

Анонс: круглий стіл "Українське суспільство і пам'ять про Голокост"

В Києві відбудеться круглий стіл для викладачів, науковців та студентів "Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти".

У Британії продають посмертну маску Сталіна

Завтра, 24 січня, на аукціоні в місті Ладлоу на заході Англії продадуть бронзову посмертну маску Йосипа Сталіна.

Презентація збірки про засновника кафедри філософії Могилянки

24 січня 2012 р. у Києво-Могилянській академії відбудеться презентація збірки "Вілен Горський: дотики, смисли, споглядання", присвяченої 80-річчю з дня народження видатного філософа.

Анонс: фільм про українку, яка заплатила життям за порятунок євреїв

З нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту Конґрес національних громад України запрошує на перегляд документального фільму "Вона заплатила життям".

В радянські часи з КГБ були пов'язані всі церковні архієреї - Філарет

Комітет державної безпеки (КГБ) СРСР змушував священників відкривати таємницю сповіді, затверджував призначення на церковні посади і контролював діяльність церкви в радянські часи.

У Херсоні відкрили пам'ятну дошку українському руху 1917 року

На перехресті вулиць Суворова та Комунарів в Херсоні вcтановили пам'ятний знак на честь першого в місті українського суспільно-політичного товариства “Українська Хата”.

У БЕРЛІНІ ХОЧУТЬ ПРИБРАТИ ПАМ'ЯТНИК МАРКСУ Й ЕНГЕЛЬСУ (фото)

В Берліні триває суперечка щодо долі пам'ятника Марксу та Енгельсу, встановленого в центрі міста за часів соціалістичної Німеччини.

Киянам покажуть виставку про реконструкцію Хрещатика

З 22 січня по 6 лютого 2012 року у холі перед Колонною залою (2-й поверх КМДА) відбудеться документально-художня виставка "Вулиця Хрещатик – від проекту реконструкції до сьогодення".